Tarta cu dovleac și caramel

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 portiiServings+
  • 40 mPrep Time
  • 60 mCook Time
  • 1:40 hReady In
Print Recipe

O rețetă ușoară de tartă cu dovleac de placinta si caramel – un desert delicat, rapid și ușor de preparat.
Din dovleac puteți prepara unul din cele mai delicioase deserturi. Tarta cu dovleac este o rețetă foarte simplă și se prepară într-un timp foarte scurt din ingrediente minime și accesibile. Vă recomandăm să încercați această rețetă extraordinară și să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert gustos, delicat, cremos și foarte aromat. În doar o ora și jumătate veți obține o tartă cu un gust rafinat și extrem de delicioasă.

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • Pentru Umplutura
  • Pentru caramel

Step by step method

  • Pentru început ne apucam de aluatul de tartă pentru ca aceata va trebui sa stea la frigider pentru cel puțin 2 ore. Faina și untul trebuie sa fie cât mai reci. Intr-un castron punem faina și untul și le frecăm cât se poate de repede pana va ajunge la consistenta nisipului.

  • Adăugăm celalalte ingrediente și mai frământam atât cât sa se încorporeze faina și sa obținem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o folie și îl dam la frigider pentru minim 2 ore.

  • Punem cubulețele de dovleac intr-o tava și le dam la cuptor pentru o ora la 180 de grade Celsius sau pana sunt bine coapte.

  • După ce le scoatem de la cuptor le punem într-un castron și cu ajutorul unui blender vertical îl facem piure.

  • Adăugăm și restul ingredientelor, mai puțin 200g de caramel și mai pasăm pana aobtinem o compoziție fina și omogena.

  • Pune zaharul intr-o cratita inalta, impreuna cu apa si zeama de lamaie, la foc mic. Nu amesteca deloc, ci lasa cratita pe foc pana cand incepe sa prinda culoare pe margini. Poti acum sa agiti putin cratita deasupra focului, incat sa uniformizezi amestecul, dar nu amesteca. Cand incepe sa miroasa dulce-amarui, iar culoarea este foarte inchisa, da cratita de pe foc si adauga smantana, urmata de unt. Amesteca rapid pentru a omogeniza folosind o lingura de lemn si continua sa amesteci pana cand bulele dispar complet si obtii caramelul de casa.

  • Scoatem aluatul de la frigider și îl lăsam sa se odihneasca preț de câteva minute, apoi îl întindem cu ajutorul unui sucitor, cât se poate de uniform și de dimensiunea unei tavi de tarta. Punem aluatul in forma, decupam marginile și deasupra punem o hârtie de copt in care punem fasole boabe sau biluțe speciale pentru a tine aluatul sa nu se retragă sau sa se lase. Băgăm tava la cuptor la 180 de grade iar după 15 minute golim fasolea și lăsam încă 10-15 minute sa se coacă.

  • Punem crema de dovleac in coaja de tarta și dam la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute la 160 de grade. Dacă se coace prea tare deasupra, punem o alta hârtie de copt și continuam coacerea tartei.

  • După coacere, o lăsam sa se răcească la temperatura camerei, punem deasupra caramelul rămas (200g) , întindem bine și lăsam tarta la loc răcoros, pentru cel puțin 2 ore. Sa va fie de folos, spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide