Au aparut visinele, prilej numa bun sa facem un deseert cu visine proaspete, ca e chec, ca e renumita Padurea neagra, astazi va propun o rețetă ușoară de tartă cu vinșine si mascarpone – un desert delicat, rapid și ușor de preparat.
Din visine puteți prepara unul din cele mai delicioase deserturi. Tarta cu vișine este o rețetă foarte simplă și se prepară într-un timp foarte scurt din ingrediente minime și accesibile. Vă recomandăm să încercați această rețetă extraordinară și să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert gustos, delicat, cremos și foarte aromat. În doar o ora veți obține o tartă cu un gust rafinat și extrem de delicioasă.
Punem gălbenușurile cu zahărul într-un castron și le batem câteva minute până se spumeaza puțin. Între timp punem o cratiță cu apa la fiert pentru a obține un bain marie pentru crema de galbenuse. Punem deasupra castronul cu gălbenușuri, astfel încât sa nu atingem apa care fierbe și batem într-una până se deschid la culoare și se leagă. Lăsam sa se răcească.
Scoatem aluatul de la frigider și îl lăsăm să se odihnească preț de câteva minute, apoi îl întindem cu ajutorul unui sucitor, cât se poate de uniform și de dimensiunea tăvii, luând în considerare și marginile. Punem aluatul în formă, decupăm marginile și deasupra punem o hârtie de copt în care punem fasole boabe sau biluțe speciale pentru a ține aluatul sa nu se retragă sau sa se lase. Băgăm tava la cuptor la 180 de grade iar după 15-18 minute golim fasolea și lăsam încă 10-15 minute să se coacă, până prinde o culoare aurie. Lăsam sa se răcească. Eu am făcut în tavă dreptunghiulară, 2 tarte.
Dimensiunea tavii: 28 cm diametru.