Tarta cu visine și mascarpone

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 portiiServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Au aparut visinele, prilej numa bun sa facem un deseert cu visine proaspete, ca e chec, ca e renumita Padurea neagra, astazi va propun o rețetă ușoară de tartă cu vinșine si mascarpone – un desert delicat, rapid și ușor de preparat.
Din visine puteți prepara unul din cele mai delicioase deserturi. Tarta cu vișine este o rețetă foarte simplă și se prepară într-un timp foarte scurt din ingrediente minime și accesibile. Vă recomandăm să încercați această rețetă extraordinară și să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert gustos, delicat, cremos și foarte aromat. În doar o ora veți obține o tartă cu un gust rafinat și extrem de delicioasă.

Ingredients

  • Pentru aluat
  • Pentru umplutura

Step by step method

  • Pentru început ne apucam de aluatul de tartă pentru că acesta va trebui sa stea la frigider pentru cel puțin 2 ore. Faina și untul trebuie sa fie cât mai reci. Intr-un castron punem faina și untul și le frecăm cât se poate de repede pana va ajunge la consistenta nisipului.

  • Adăugăm celalalte ingrediente și mai frământam atât cât sa se încorporeze făina și să obținem un aluat omogen. Punem aluatul într-o folie și îl dam la frigider pentru minim 2 ore.

  • Punem gălbenușurile cu zahărul într-un castron și le batem câteva minute până se spumeaza puțin. Între timp punem o cratiță cu apa la fiert pentru a obține un bain marie pentru crema de galbenuse. Punem deasupra castronul cu gălbenușuri, astfel încât sa nu atingem apa care fierbe și batem într-una până se deschid la culoare și se leagă. Lăsam sa se răcească.

  • Punem mascarponele într-un vas și îl frecăm pana aobtinem o crema. El trebuie sa fie la temperatura camerei, adăugăm crema de galbenuse, extractul de vanilie și batem până se omogenizează și se spumează ușor. Mare atentie nu batem foarte mult mascaponele pentru ca riscăm sa se brânzească.

  • Scoatem aluatul de la frigider și îl lăsăm să se odihnească preț de câteva minute, apoi îl întindem cu ajutorul unui sucitor, cât se poate de uniform și de dimensiunea tăvii, luând în considerare și marginile. Punem aluatul în formă, decupăm marginile și deasupra punem o hârtie de copt în care punem fasole boabe sau biluțe speciale pentru a ține aluatul sa nu se retragă sau sa se lase. Băgăm tava la cuptor la 180 de grade iar după 15-18 minute golim fasolea și lăsam încă 10-15 minute să se coacă, până prinde o culoare aurie. Lăsam sa se răcească. Eu am făcut în tavă dreptunghiulară, 2 tarte.

  • Lasam visinele la scurs, fara a le presa.

  • Umplem coaja de tarta cu crema de mascarpone iar deasupra punem vișinele scurse de zeama și pudra cu zahăr. Putem ornamenta cu menta sau putem pune câteva visine cu codița Spor la treaba și pofta buna!

Tips & variations

  • Dimensiunea tavii: 28 cm diametru.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password