Tiramisu cu banane și căpșuni un desert rapid și fără coacere

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Tiramisu cu banane și căpșuni un desert rapid și fără coacere
  • -24 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Tiramisu cu banane și căpșuni un desert rapid și fără coacere

Un desert răcoritor de vară, tiramisu cu banane și căpșuni dar binevenit și în mijlocul iernii ori cu diferite ocazii. Din pișcoturi, cremă de mascarpone și fructe proaspete veți face un desert excelent care va fi apreciat atât de cei mici, dar și de cei mari!

Tiramisu cu banane și căpșuni un desert rapid și fără coacere

Este atât de versatil încât se poate face și cu zmeură, ananas sau fructele care preferate de dumneavoastră.

Spre deosebire de tiramisu clasic nu conține ouă și cafea, motiv pentru care este ideal pentru cei mici, dar și pentru cei care nu consumă sau nu le place gustul cafelei.

Pișcoturile dulci în combinație cu sucul de portocale ușor acrișor și crema de mascarpone sunt combinația perfectă a unui desert reușit.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.

Tiramisu cu banane și căpșuni un desert rapid și fără coacere

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Tiramisu cu banane și căpșuni un desert rapid și fără coacere

Ingrediente:

  • 1 pachet pișcoturi Savoiardi
  • 1 kg mascarpone
  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 200 g zahăr pudră
  • 5-600 ml suc de portocale proaspăt stors
  • 500 g căpșuni proaspete și coapte (să nu fie tari)
  • 8-9 banane coapte (să fie ușor pătate)
  • 150 g pudră de biscuiți cu cacao

Mod de preparare:

Punem mascarponele într-un castron și cu ajutorul unui robot de bucătărie îl mixăm adăugând jumătate din zahărul pudră, jumătate din smântâna pentru frișcă, batem din nou până la omogenizare.

Punem mascarponele cu zaharul

poi restul de zahăr și smântână, continuăm să batem până obținem o cremă fină și lucioasă(cam 1 minut)

Afaugăm frisca

Înmuiem jumătate din pișcoturi în sucul de portocale și facem primul strat, ungem cu jumătate din crema de mascarpone.

Adăugăm jumătate fin crema

Punem căpșuni tăiate felii pe toată suprafața și le presăm ușor.

Distribuim căpșunile

Venim cu al doilea rând de pișcoturi înmuiate în suc de portocale, ungem cu puțină cremă de mascarpone, atât cât să acoperim pișcoturile.

Ungem poicoturile

Tăiem bananele pe lung și le distribuim una lângă cealaltă, până umplem toată suprafața.

Punem restul de crema

Punem restul de cremă deasupra, întindem bine și presărăm pudra de biscuiți și dăm la frigider pentru câteva ore sau până a doua zi.

Punem restul de crema

Simplu, rapid, răcoritor și gustos. Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tiramisu cu banane și căpșuni un desert rapid și fără coacere

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password