Tort Alb cu vișine și mascarpone

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Tort Alb cu vișine și mascarpone
  • -16 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Tort Alb cu vișine și mascarpone

De câteva zile nu prea am mai intrat în Bucătărie, însă apariția vișinelor mi-a dat de lucru și am pregătit un Tort Alb cu vișine și mascarpone.

Tort Alb cu vișine și mascarpone

Mi-a fost dat să mănânc multe prăjituri pe lumea asta de când mă știu, doar sunt mare amator de dulciuri. Unele mi-au plăcut, altele mai puțin, unele le-aș mânca ocazional, dar pe asta aș servi-o de la micul dejun până la cină.

Tort Alb cu vișine și mascarpone

Combinația clasică, dar excelentă între blat umed, cremă de ciocolată albă cu mascarpone și vișine, este de-a dreptul fantastică și efectiv se topește în gură. Ușor dulce acrișor cu gustul intens de ciocolată albă nu fac decât să completeze tabloul unui desert perfect.

Modul de preparare este foarte simplu, ingredientele deasemeni simple și la îndemâna oricui, însă rezultatul a fost foarte apreciat de toți cei care l-au gustat.

Tort Alb cu vișine și mascarpone

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram

6B0616CC-9B87-4B62-9C88-02433B2C71BA.jpeg

Sau pe pagina de Facebook

24725A96-DE54-4EF3-971A-372163AEAE90.jpeg

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul va fi pe placul tuturor.

Cum facem Tort Alb cu vișine și mascarpone

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă întregi
  • 130 g unt
  • 100 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 160 zahăr tos + 2 linguri pentru deasupra
  • 220 făină albă
  • coaja de la o lămâie
  • 10 g praf de copt
  • 200 g vișine fără sâmburi scurse de suc
  • 50 g nucă tocată grosier

Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:

  • 400 g smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 300 g ciocolată albă de bună calitate
  • 500 g mascarpone
  • 350 g vișine fără sâmburi

Opțional vișine, nucă coaptă și tocată grosier pentru barotat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunile de 33/45 cm cu hârtie de copt.

Într-un bol amestecăm făina cu praful de copt.

9D4ABE82-CB23-4994-8981-96C346070123.jpeg

Topim untul pe bain marie, atât cât să fie moale, nu cald.

Punem ouăle împreună cu sarea și zahărul într-un bol și le batem până se spumează bine.

3C9EBA1D-6195-411C-B5A6-2266B0B16524-e1559881196798.jpeg

Adăugăm untul și batem ușor.

F49786F4-DAD2-467D-92DC-8ED4B38DDF17.jpeg

Punem și restul ingredientelor și mai batem aproximativ 1 minute până compoziția devine uniformă și cremoasă.

560E728F-11D6-429F-8427-6D293C6906F9.jpeg

Turnăm aluatul într-o tava tapetată cu hârtie de copt, distribuim uniform vișinele, nuca tocată grosier și dăm la cuptor pentru 15-17 minute la 180 de grade sau până trece testul scobitorii.

Tunam in tava și presaram vișinele

Mod de preparare pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:

Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, lăsăm ajungă la temperatura camerei după care la frigider 2 ore.

necunoscut.jpg

Într-un bol vom pune mascarponele, adăugăm crema de ciocolată albă și mixăm până obținem o cremă lejeră și ușor aerată.

86AA28C3-2EE6-4523-9ED9-571D556BBFC6.jpeg

8361FA0F-D8A5-4F05-8C4F-03F1D29FBE19.jpeg

Asamblare:

Punem la scurs 2/3 din cantitatea totală de vișine.
Tăiem blatul pe lat în 3 părți egale.

Tort Alb cu vișine și mascarpone

Ungem primul blat cu o treime din cantitatea de cremă, o treime din cantitatea de vișine bine scurse, nivelăm din nou, repetăm operația cu cel de-al doilea blat, îl punem și pe ultimul iar cu crema rămasă îmbrăcăm tortul. 

Tort Alb cu vișine și mascarpone

Eu l-am barotat cu nucă coaptă, am pus restul de vișine întregi deasupra și bezea ruptă.
Tort Alb cu vișine și mascarpone

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password