Tort Bounty, fără coacere

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 5 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Tort Bounty, fără coacere

Tort Bounty, fără coacere, blat de biscuiți cu ciocolată, umplutură generoasă de cocos și o glazură perfectă de ciocolată!


Pasionații de cocos și ciocolată, pot spune că și-au găsit desertul perfect! Umplutură generoasă și cremoasă de cocos, blat de biscuiți cu ciocolată și glazură de ciocolată…deja am salivat prea mult 😂😂😂

Ideea a venit din dorința de a face ceva la rece și să meargă repede cu ingrediente la îndemâna oricui, dar care să fie prezentabil, gustos și ușor de făcut.

Vă mărturisesc umplutura de cocos este ceea ce îmi place cel mai mult la acest desert, probabil că Bounty e unul din gustările mele preferate, ori poate că îmi place foarte mult și cocosul, l-as putea mânca și pe pâine :))

După cum puteți vedea, veți găsi pe site-ul meu o mulțime de deserturi care conțin ciocolată sau cocos sau chiar ambele, dacă este posibil.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare pentru a obține cel mai delicios tort Bounty, fără coacere.

Cum se facem Tort Bounty fără coacere?

Ingrediente pentru blatul de biscuiți:

  • 300 g biscuiți Zdrobiți
  • 100 g ciocolata neagră
  • 50 g unt
  • 160 ml lapte

Ingrediente pentru crema de cocos

  • 700 g lapte
  • 150 g zahar tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g griș de grâu
  • 200 g cocos
  • 120 g unt

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 smântână dulce
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 50 ciocolată neagră

Mod de preparare pentru blatul de biscuiți:

Într-un robot de bucătărie zdrobim biscuiții lăsând ușoare sfărmuri.

Înfierbântăm laptele și adaugăm ciocolata cu untul. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic pentru omogenizare.

Adăugăm compoziția de ciocolată cu unt peste biscuiții zdrobiți, omogenizăm cu ajutorul unei spatule.

Punem compoziția de biscuiți într-o tavă rotundă cu diametrul de 22 de cm și o nivelăm cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule. O dăm la frigider.

Mod de preparare pentru crema de cocos


Până se răcește blatul, puneți laptele cu zahărul și extractul de vanilie la fiert, iar când dă în clocot adăugați grișul în ploaie, amestecând încontinuu și fierbeți încă 3-4 minute la foc mic din momentul în care a început să clocotească, după adăugarea grișului.

Încorporăm și fulgii de cocos în compoziția de griș și mai fierbem un minut.

Adăugăm untul în crema fierbinte și amestecăm energic pentru încorporarea lui.

Turnăm compoziția de cocos peste blatul de biscuiți și dăm deoparte.

Mod de preparare pentru glazură:

Punem smântâna la înfierbântat, oprim focul și adăugăm ciocolata în ea, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.

Turnăm și nivelăm glazura peste compoziția de cocos și lăsăm să se răcească la temperatura camerei după care o băgăm la frigider pentru minim 2 ore sau chiar peste noapte (ar fi ideal 🤪🤪🤪)

Eu am decorat cu batoane Bounty, dar puteți decora cu ceea ce vă place. E extrem de simplu, dar trebuie să vă înarmați cu răbdare, pentru că va trebui să se răcească treptat după care mai trebuie să stea și la rece. Eu îl fac de cu seara și a doua zi este perfect!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

One Comment

  • Alina Z

    Bună ziua! Am făcut și eu acest tort și a ieșit foarte bun. Fiind post, am înlocuit ingredientele care nu erau de post cu variante vegetale și a ieșit super bun. Mulțumesc, Doamne ajută!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password