Azi facem cel mai delicios tort care îmbină două deserturi renumite și spectaculoase, tort Brownie cheesecake cu cremă de Nutella.
Spectaculos, puțin spun și nu cred să găsesc cuvinte pentru a descrie acest tort, însă va trebui să mă credeți pe cuvânt până vă veți apuca și dumneavoastră de el. Blaturi umede de cacao, cremă de brânză Philadelphia coaptă exact ca un cheesecake și cremă fină de Nutella. Ce să mai vrei de la un desert?
Deși pare foarte complicat mu este absolut deloc, ba chiar mult mai ușor decât alte prăjituri și creme care riscăm să le tăiem sau să nu ne iasă.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru stratul de brânză:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm fundul a două tăvi rotunde cu diametrul de 22 de cm cu hârtie de copt.
Punem într-un castron toate ingredientele uscate (făina, cacaua, zahărul, bicarbonatul de sodiu, sarea) Din păcate la acest pas am uitat să fac fotografie, însă va trebui să ma credeți pe cuvânt 🤗🤗🤗.
Într-un alt castron punem toate ingredientele umede (iaurtul, extractul de vanilie, ouăle, uleiul, untul topit) și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția umedă peste cea uscată și amestecăm energic până obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm apa fierbinte și continuăm să amestecăm până se încorporează complet.
Turnăm în tăvi și dăm la cuptor pentru 27-30 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tăvile în care s-au copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet. Nu coaceți mai mult că nu veți mai obține un blat umed ci un pandișpan.
Mod de preparare pentru cheesecake:
Preîncălzim cuptorul la 130 de grade.
Tapetăm fundul unei tavi cu hârtie de copt.
Punem brânza, smântâna și zahărul într-un castron, amestecăm până se omogenizează.
Adăugăm ouăle și gălbenușurile și amestecăm până se încorporează și acestea.
Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 50-55 de minute, atât cât să se lege și să nu se mai simtă lichidă la atingere.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet în tavă, nu încercăm să scoatem afară pentru că este foarte fragil. Eu nu am avut răbdare și am rupt o bucățică din ea. Deci musai rece.
Asta se întâmplă când nu ai răbdare, dar am rezolvat până la urmă 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Mod de preparare pentru cremă:
Punem untul cu crema de brânză care musai să fie la temperatura camerei într-un castron și le batem cu ajutorul unui robot de bucătărie pană se spumează.
Adăugăm Nutella și o mixăm împreună până se omogenizează.
Încorporăm cacaua, zahărul pudră și amestecăm ușor la început pentru a nu împrăștia după care mixăm în continuare pană obținem o cremă fină, omogenă și lucioasă.
Asamblare:
Punem un blat de cacao, 3 linguri de cremă, nivelăm.
Punem cu mare grijă cheesecake-ul peste stratul de cremă și ungem cu 3 linguri de cremă.
Punem și ultimul blat, presăm ușor și îmbrăcăm tortul cu crema rămasă. Decorăm după bunul plac, eu am pus niște crocant de bezea și ceva fructe pe care le-am avut în casă.