Pentru azi vă propun un Tort de bezea cu fructe și cremă de vanilie, fin, cremos și delicios.
Tortul cu bezea, cremă de vanilie și fructe proaspete este o simfonie culinară de texturi și arome. Începând cu baza sa, acest tort impresionează cu foi delicate de blat de vanilie, care se contopesc armonios cu straturile bogate de cremă fină de vanilie.
Straturile pufoase și aromate sunt îmbrățișate de bezeaua crocantă care acoperă generos tortul, adăugând o notă de deliciu și un contrast perfect între dulcețea bezelei și crema de vanilie.
Punctul culminant al acestui festin dulce îl reprezintă fructele proaspete – kiwi-ul exotic aduce o explozie de prospețime, bananele conferă o cremozitate subtilă, iar zmeura adaugă o notă ușor acidulată și vibranta de culoare.
Cu fiecare felie tăiată, se eliberează aromele îmbietoare, iar combinația echilibrată între dulce, acidulat și cremos face din acest tort o experiență decadentă și memorabilă pentru orice iubitor de deserturi rafinate. Este un adevărat regal al gusturilor, potrivit pentru cele mai speciale ocazii sau pur și simplu pentru a celebra bucuriile zilnice cu rafinament.
Ingrediente pentru foaie:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru foaia de bezea:
Preîncălzim cuptorul la 150 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor de 35/43 cm cu hârtie de copt.
Batem albusurile spumă, apoi adaugam zahărul treptat și batem în continuare până ce obținem o bezea lucioasă iar zahărul este complet topit.
Adăugăm lingura de oțet și mai batem un minut.
Turnăm tot amestecul, întindem și dam la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, dar imediat ce am băgat tava reducem temperatura la 120 de grade.
Se lasă la cuptor 90 de minute, apoi se oprește cuptorul și se mai lasă 30 de minute să se răcească împreună cu cuptorul.
Mod de preparare pentru cremă:
Amestecăm gălbenușurile cu făina și adăugăm 150 ml lapte din cantitatea totală.
Punem restul de lapte la fiert cu zahărul și păstaia de vanilie , iar când dă în clocot.
Turnăm compoziția fierbinte peste cea de gălbenușuri și amestecăm încontinuu.
Punem din nou la fiert pe foc mic amestecul până se îngroașă și dă câteva clocote bune.
Adăugăm untul cubulețe în compoziție și omogenizăm.
Se ia de pe foc, acoperim cu o folie și o dăm deoparte pentru a se răci complet.
Asamblare:
Curățăm kiwi și bananele și le tăiem felii mai grosuțe.
Întoarcem foaia de bezea cu susul în jos și îndepărtăm hârtie de copt cu grijă.
Cu ajutorul unui robot mixăm crema până prinde ținută, aproximativ un minut și jumătate. Nu baterie mai mult decât este nevoie ca se va tăia.
Întindem întreaga cremă peste toată bezea, o nivelăm uniform și apoi o tăiem în 3 părți egale.
Eu am măsurat cu un liniar pentru a avea dimensiuni egale între foi.
Distribuim pe o parte bananele, pe alta feliile de kiwi iar pe cealaltă zmeura.
Bateți smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până se întărește apoi jumătate din ea o întindem peste fructe.
Puneți partea de mijloc pe tavă, puneți partea stângă sau dreaptă deasupra și partea rămasă deasupra.
Se decoreaza cu frișcă rămasă și fructe sau dupa preferinta.
Se pune la frigider pentru minim 6 ore sau mai bine peste noapte până se răcește bine și se servește cu plăcere.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.