Tort Diplomat cu fructe exotice

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Tort Diplomat cu fructe exotice
  • -12-14 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Tort Diplomat cu fructe exotice

Tare de mult mă gândesc să fac un Tort Diplomat cu fructe exotice, că parcă m-am cam saturat de fructele noastre și uite că i-a venit rândul.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Practic acest tort este atât de ușor de făcut cu ingrediente la îndemâna tuturor și un mod de preparare detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată. Ba chiar poate fi pregătit și de cei mai neîndemânatici într-ale cofetăriei.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Blat de pandișpan însiropat cu sucul de la compot, cremă fină de vanilie cu frișcă și fructe din abundență. Totul completat cu un strat de frișcă și fructe proaspete ca decor.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dau și a modului de preparare descris pas cu pas.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Cum facem Tort Diplomat cu fructe exotice


Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 140 g zahăr tos
  • 150 g făină albă

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 200 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 400 ml lapte cu 3,5% conținut de grăsime
  • 20 g gelatină alimentară
  • 100 ml de apă rece
  • 500 ml smântâna din lapte pentru frișcă cu 25-36% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • 300 g fructe exotice din compot

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Tapetăm o tavă rotundă de 22 cm diametru cu hârtie de copt.

Într-un castronel amestecăm gălbenușurile cu uleiul până obținem o textură similară a unei maioneze.
Prăjitura Regina Maria

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă. 

Tort Diplomat cu fructe exotice

Adăugăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor.

Prăjitura Regina Maria

Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.

Prăjitura Regina Maria

Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm blatul încă 10 minute în tava în care s-a copt, apoi îl răsturnăm pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem gelatina la hidratat în apa rece.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Punem smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră într-un castron si cu ajutorul unui robot de bucătărie batem până se întărește. O dăm la rece, o vom folosi mai târziu. Mare atenție nu bateți prea mult că roșcați să se taie.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Punem gălbenușurile împreună cu zahărul, laptele, extractul de vanilie într-un castron potrivit pentru bain marie.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Și batem într-una până ajunge la temperatura de 75 de grade. Dacă nu avem termometru ne vom da seama că e gata atunci când se va îngroșa ușor, cu o consistență asemeni aluatului de clătite.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Încorporăm gelatina hidratată în compoziția fierbinte și omogenizăm. O dăm deoparte și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Mare atenție nu vrem să se întărească!

Tort Diplomat cu fructe exotice

Asamblare:

Punem fructele la scurs.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Tăiem blatul în 3 părți egale.

Tort Diplomat cu fructe exotice

Încorporăm treptat 300 g din cantitatea totală de frișcă bătută in compoziția de gălbenușuri până se omogenizează. Restul o vom folosi la decor.

Tort Diplomat cu fructe exotice

  1. Punem un blat si îl însiropăm cu o treime din sucul de la fructe.
  2. Turnăm jumătate din cremă, jumătate din fructe si amestecăm ușor, apoi nivelăm.
  3. Punem a doilea blat si presăm ușor astfel încât să facă priză cu crema, insiropăm.
  4. Cealaltă jumătate de cremă si restul fructelor si iar uniformizăm.
  5. Ultimul blat, insiropăm și dăm la rece pentru minim 4 ore după care ornăm cu frișca rămasă, fructe sau după imaginație.
  6. Tort Diplomat cu fructe exotice

Cam asta a fost, dăm la rece pentru 3-4 ore sau ideal peste noapte, după care poate fi servit! Spor la treabă!

Tort Diplomat cu fructe exotice

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password