Abonează-te la canalul de Youtube

Tort Ferrero Rocher

( 4.8 din 5 )
Se încarcă...
  • 12 pPorții
  • 60 mPreparare
  • 60 mGătire
  • 2:0 hGata în
Printează rețeta

Tort Ferrero Rocher

Astăzi facem Tort Ferrero Rocher și după mai multe teste, atât pentru blat cât și pentru creme, astăzi am decis că toate sunt finale, iar combinațiile și asocierile sunt exact ceea ce mi-am dorit.

Îmi plac torturile aș putea spune, nu numai să le mănânc, dar să le și fac. Și așa cum spuneam mai devreme, după mai multe încercări mai mult sau mai puțin reușite, am ales combinația perfectă, care ne duce cel mai aproape de bombonelele care îi poartă numele, atât ca gust dar și ca structură.

Blatul foarte fin și aerat, cremă ciocolatoasă și crumble-ul de alune de pădure este întruchiparea ideală!

Vroiam ca această rețetă să fie aniversară, la împlinirea a 600 de rețete scrise și postate se mine, însă nu prea s-a potrivit și am ales să o leg totuși de sărbătoarea Crăciunului, care este la câteva zile diferență de ziua în care scriu eu rețeta.

E puțin greuț de realizat acest tort, însă o mână dibace într-ale bucătăriei îi va reuși fără probleme, dar dacă stau bine și mă gândesc, pare mai de complicat de făcut pentru că sunt straturi și creme și glazură de făcut cu diferite adaosuri.

Alunele de pădure coapte, zahărul ars, crema de ciocolată cu unt și bezea sunt câteva din ingredientele care fac ca acest tort să fie special și extrem de gustos. Așadar un tort festiv precum pralinele de ciocolată Ferrero Rocher.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pas cu pas, iar dacă le veți respecta, reușita va fi garantată.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

B1FF6E57-573C-42E6-85A1-899F31FEB019.jpeg

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face tort Ferrero Rocher?

 

Ingrediente pentru blat: 

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de oțet
  • 150 g zahăr tos
  • 200 ml apă
  • 90 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 200 g făină
  • 5 g praf de copt

Ingredinete pentru crocantul de zahăr ars cu alune de pădure:

  • 80 g zahăr tos
  • 1 linguriță de oțet
  • 150 g alune de pădure coapte
  • 2 linguri de ulei

Ingredinete pentru crema de ciocolată crocantă cu fulgi de porumb:

  • 150 g ciocolată cu 70% cacao
  • 50 g fulgi de porumb

Ingrediente pentru crema de unt cu bezea și ciocolată:

  • 175 g albușuri (~5buc)
  • 300 g zahăr tos
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 280 g unt cu minim 80% grăsime
  • 130 g ciocolată cu 70% cacao

Ingrediente pentru glazura de ciocolată cu alune de pădure:

  • 180 g ciocolată cu 70% cacao
  • 100 g unt cu minim 80% grăsime
  • 1 lingură de glucoză lichidă sau miere
  • Cele 2 linguri de crocant cu alune de pădure păstrate

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 160 grade Celsius.

Tapetăm fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm.

Într-un castron punem făina cu praful de copt și le cernem.

Punem apa la înfierbântat și adăugăm cacaua, omogenizăm și dăm deoparte să se tempereze.

Separăm ouăle și batem albușurile cu in praf de sare, lingura de oțet până lasă valuri ușoare, asemeni unei zăpezi moi, apoi adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o bezea fermă și lucioasă, iar zahărul este topit.

Gălbenușurile le frecăm cu uleiul până se omogenizează.

Încorporăm compoziția de gălbenușuri în cea de cacao și omogenizăm.

Adăugăm și făina și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Încorporăm treptat albușurile bătute cu mișcări lente de jos în sus până obținem o compoziție omogenă.

Turnăm în tavă și băgăm la cuptor pentru 55-60 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu vă speriați că se va crăpa ușor, iar după ce îl veți scoate din cuptor se va lăsa puțin atât cât să se uniformizeze.

Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt, apoi scoatem din formă, îndepărtăm hârtia și lăsăm să se răcească complet, timp suficient în care să vă ocupați de restul.

Mod de preparare pentru crocantul de zahăr ars cu alune de pădure:

Punem zahărul cu oțetul într-o crăticioară mică, pe foc și nu amestecăm deloc, eventual scuturăm ca să se uniformizeze.

Când zahărul este caramelizat frumos, adăugăm alunele de pădure și amestecăm astfel încât toate alunele să fie acoperite de caramel. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm să se răcească complet.

După răcire zdrobim ușor crocantul.

Într-un robot de Bucătărie mixăm crocantul, astfel încât să rămână grosier. Scoatem 2 linguri afară și le păstrăm pentru glazură.

Peste crocantul rămas adăugăm cele 2 linguri de ulei și mixăm până obținem o pastă.

Mod de preparare pentru crema de ciocolată cu fulgi de porumb:

Topim ciocolata pe bain marie, apoi adăugăm fulgii de porumb și pasta de alune de pădure obținută mai devreme. Omogenizăm și dăm deoparte.

Mod de preparare pentru crema de unt cu bezea cu ciocolată:

Punem ciocolata la topit pe bain marie și o dăm deoparte să se tempereze.

Punem albușurile cu zahărul și batem pe aburi până obținem o bezea fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.

Dăm jos de pe aburi, adăugăm esența de vanilie și mixăm în continuare până se răcește.

Mixăm untul atât cât să se omogenizeze. Adăugăm treptat bezeaua peste unt și mixăm ușor, atât cât să se încorporeze. Dacă mixati prea mult sau la viteză mare riscați să se taie.

Adăugăm ciocolata topită și o încorporăm și pe aceasta în cremă.

Păstrăm 100 g cremă pentru decor.

Asamblare:

Crema de unt o împărțim în 3 părți egale.

Crema de ciocolată cu fulgi de porumb o împărțim în două părți egale.

Tăiem blatul în 3 părți egale, punem un blat, o parte din crema de unt cu bezea, una de ciocolată, iar blat, crema de unt, crema de ciocolată cu fulgi de porumb, blat și cu ultima parte de cremă îmbrăcăm complet tortul. Dăm la rece pentru minim 2 ore.

Mod de preparare pentru glazură:

Topim ciocolata pe bain marie, adăugăm untul, siropul de glucoză sau mierea, cele 2 linguri din crocantul de zahăr ars cu alune păstrat, lăsăm să se tempereze.

Îmbrăcăm tortul cu glazura, nivelăm și dăm din nou la rece pentru o jumătate de oră.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț decorăm tortul cu crema păstrată și punem jumătăți de praline sau în funcție de imaginația fiecăruia.

Dăm la rece pentru încă o oră, după care se poate tăia neaparat cu un cuțit cu dinți, folosind tehnica fierăstrăului. Spor la treabă și poftă bună! 

 

Leave A Comment

x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});