Am făcut multe dulciuri la viața mea, dar ceva mai moale și mai gustos ca acest tort Nutella cu cremă de vanilie nu cred să mai fie.
Ingredientele pentru blat sunt foarte simple, adică ouă și Nutella, tot ceea ce trebuie să faceți este să respectați întocmai modul de preparare și gătire, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
Fin, cremos, ciocolatos cu un gust intens de Nutella acest tort cu siguranță va intra în meniul fiecăruia dintre voi și nu, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, trebuie doar să-l pregătiți o dată și cu siguranță vă veți îndrăgosti iremediabil de el.
Crema de vanilie nu vine decât să completeze tabloul perfect al unui desert aspectuos, delicios și ușor de pregătit iar fructele pun punctul final al gustului și aspectului!
Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă invit să consultați lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema de vanilie:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi rotunde cu margini detașabile de 22 cm cu hârtie de copt.
Separăm ouăle.
Punem Nutella într-un castron pe bain marin, atât cât să se înmoaie și să fie ușor manevrabilă. Adăugăm gălbenușurile care trebuie să fie la temperatura camerei și omogenizăm până se încorporează. Nu vă speriați că vor arăta așa ca și când ar fi tăiate.
Batem albușurile cu praful de sare până se întăresc și obținem o spună fermă.
Încorporăm o treime din compoziția de albușuri în cea de Nutella si amestecăm ușor cu o spatulă.
Turnăm compoziția de Nutella peste albușurile rămase și amestecăm cu o spatulă ușor de sus în jos până se omogenizează compoziția.
Turnăm în tavă și coacem 27-28 de minute, timp în care nu deschidem deloc cuptorul.
Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care detașăm marginea acestuia, apoi transferăm cu tot cu hârtie de copt pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet. Se va lăsa, dar nu vă faceți griji, așa trebuie.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem 200 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul.
Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.
Când laptele a început să fiarbă turnăm compoziția de gălbenușuri fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu. Oprim focul și ca să nu facă pojghiță amestecăm încontinuu până răcește.
Asamblare:
Transferăm blatul pe o tavă, turnăm crema și decorăm cu fructele preferate sau chiar cu o altă tură de Nutella. 😍😍😍
Cam asta a fost pentru astăzi simplu, rapid și gustos. Dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!