Tort Valentino

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Tort Valentino
  • -10 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Tort Valentino

Simplu, dar foarte gustos și elegant în același timp, acest tort Valentino este dedicat îndrăgostiților dar și celor mai puțini iscusiți într-ale cofetăriei.

Tort Valentino

Când l-am făcut prima dată a fost un eșec total, nu mi-au ieșit nici consistența foilor nici marmorarea frumoasă dar nu m-am lăsat și uite azi vă aduc în atenție unul din cele mai simple și mai rapide torturi din câte am făcut, încât și cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei îi va reuși.

Foarte ușor de făcut atât foile cât și crema. Compoziția de foi se face toată într-un castron si nu ai nevoie de ouăle separate, bătute spumă, torul se înglobează în același vas iar crema de ciocolată la fel. Pentru foi musai veți avea nevoie de un cântar de Bucătărie ca să vă iasă la aceeași grosime.

După cum puteți vedea în cele ce urmează ingredientele sunt simple și sunt convins că fiecare le are în cămara de acasă.

Tort Valentino

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

Poza Instagram

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Cum facem Tort Valentino?

Ingrediente pentru blat:

  • 170 g făină albă tip 000
  • 30 g nucă de cocos
  • 2 ouă mari
  • 80 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 130 g zahăr tos
  • 100 ml lapte
  • 130 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 5 g praf de copt
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • O picătură colorant alimentar roșu
  • Un praf de sare
  • 50 g nuca coaptă/alune de pădure tocate grosier

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 300 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 300 g ciocolată neagră cu 55% conținut de cacao

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm fundul unei forme pătrate de 20/20 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Într-un castron punem faina cernută împreună cu cocosul, praful de copt, amidonul și le amestecăm.

Într-un bol încăpător punem ouăle împreună cu zaharul și praful de sare. Le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.

Punem ouăle cu zaharul

Încorporăm uleiul, laptele, iaurtul grecesc și omogenizăm.

Încorporăm uleiul, laptele și iaurtul

Adăugăm și amestecul de faină și amestecăm energic să nu se formeze cocoloașe.

Adăugăm amestecul de faină

Împărțim compoziția în 2 părți egale iar într-una adăugăm o picătura de colorant alimentar de culoare roșie și omogenizăm.

Adăugăm o picătura de colorant

Ambele compoziții atât cea albă cât și cea roz le împărțim în 3 părți egale, astfel încât să facem 3 foi combinate.

Punem câte o lingură de aluat când din cel roz când din cel alb si continuăm până terminăm câte o parte din fiecare compoziție.

Punem câte o lingura de aluat

Nivelăm și dăm la cuptor pentru 5-7 minute sau până se rumenește ușor. Le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească.

Nivelăm și dăm l cuptor

Mod de preparare pentru crema de ciocolată:

Punem smântâna într-o crăticioară și o înfierbântăm, adăugăm ciocolata și o lăsăm 2-3 minute după care o omogenizăm. Dăm la rece pentru o oră.

Tort Natacha cu cremă de ciocolată albă, piure de caise și ganache de ciocolată

Scoatem compoziția de ciocolată de la frigider și cu ajutorul unui robot de bucătărie, o batem astfel încât să obținem o cremă aerată (aproximativ plus-minus 30 de secunde). Nu batem mai mult că riscăm să se taie.

8130FD5C-F961-469B-89B9-07B3633A0C8C.jpeg

Asamblare:

Scoatem 100 g din cremă afară și o dăm deoparte, iar restul împărțim în 3 părți egale.

Punem un blat, o parte de cremă, iar blat, cremă, blat și îmbrăcăm totul în crema rămasă.

Punem un blat, crema

Distribuim nuca/alunele de pădure tocate și decorăm cu crema rămasă. Dăm la rece până a doua zi 😍

Tort Valentino
Spor la treabă și să vă fie de folos!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password