Vinete coapte cu sos de iaurt, un deliciu răcoritor, dar și o gustare sănătoasă și rapid de făcut.
Luasem câteva vinete din piață, am făcut câteva pane, iar cu restul am zis ca o să le coc, însă mi-am aduc aminte că la Istanbul am mâncat niște vinete tare gustoase cu sos de iaurt, așa că le-am schimbat destinația. M-am jucat puțin cu condimentele, iar rezultatul a fost de-a dreptul spectaculos.
Prin natura lor, vinetele la grătar sau coapte sunt fenomenale, însă pentru acest lucru avem nevoie de ulei, așa că am ales să fac un sos acrișor de iaurt cu sumac, care sa balanseze gustul final. Inițial rodia a fost pe post de decor, dar până la urma a fost cea care a pus punctul pe i 😍😍😍
De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru vinete:
Ingrediente pentru sosul de iaurt cu tahini:
Pentru topping:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180’de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Spălăm vinetele, le ștergem și le tăiem pe lung.
Cu ajutorul unui cuțit pentru decojit, facem incizii sub formă de romb, fără a ajunge la coaja vinetei.
Condimetăm cu praful de usturoi, sare, sumac și piper, le stropim cu uleiul de măsline și le dăm la cuptor pentru 20’de minute sau până se înmoaie.
În timp ce vinetele se coc o să facem sosul de iaurt, amestecând toate ingredientele într-un bol până la omogenizare.
Lăsăm vinetele să se răcească, le ungem cu sosul de iaurt, presărăm bobițele de roșie, bucățele de nucă coapte și pătrunjel. Stropim discret cu ulei de măsline și vinetele sunt gata.
Simplu, rapid și sănătos. Iar de aici nu îmi rămâne decât să va doresc spor la treabă și poftă bună!