Pot să spun că această cremă de praz cu cartofi este una din cele mai bune pe care le-am făcut vreodată.
Întotdeauna mi-au plăcut preparatele lichide, iar când vine vorba de supele-creme, sunt un mare fan, îmi place și să le fac dar și să le mănânc 🤣🤣🤣 Dacă stau bine și mă gândesc cred că asta a fost prima cremă pe care am mâncat-o pentru prima dată. Eram în Anglia la un curs de spațializare și eram cazați în hotelul în care ne desfășuram orele de practică. Marlborough Hotel din Felixstowe îi spunea la hotel, iar în fiecare duminică aveam Sunday Lunch, care conținea obligatoriu 2 preparate lichide și 3 feluri de carne, iar Garnituri și sosuri destul de multe. Cum meniul era prestabilit, pentru fiecare duminică în parte țin minte că în prima zi am avut pe meniu această supă cremă de praz cu cartofi. Am mâncat de zici că nu mâncasem altceva mai bun și mai fin ca atunci, iar acel a fost momentul în care am prins drag de această cremă. Este fină, ușor dulce sărată și aromată, din numai câteva ingrediente și rapid de făcut. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu de preparare.
Pentru alte retete de supe, ciorbe și preparate lichide, intrați aici sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem cuburi.
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm grosier.
Spălăm bine prazul, păstrăm câteva frunze pentru decor.
Tăiem prazul rondele de 1,5-2 cm. Le punem la călit împreună cu ceapa și usturoiul și puțină sare, până acestea se înmoaie și scade tot lichidul.
Adăugăm cartofii și continuăm să călim până încep ușor să se prindă de fund.
Adăugăm 2 litrii de apă, smântâna și fierbem 20-25 de minute sau lână cartofii sunt bine fierți și se fărâmă.
Lăsăm să se tempereze ușor, apoi trecem toată compoziția prin blender. Este posibil ca, crema să fie mai groasă, așa că vom mai adăuga treptat câte puțină apă.
Tăiem frunzele păstrate mai devreme julienne.
Încingem o tigaie cu un cub de unt și prăjim ușor frunzele de praz.
Punem în farfurii și servim cu prazul prăjit.