Cred că sunt mai bine de 20 de ani de când am făcut prima dată când am făcut clătite cu brânză și stafide la cuptor, iar de atunci le fac mereu după rețeta aceasta și niciodată nu am dat greș.
Sunt atât de bune și de vanilate cu gustul care îmi aduce aminte de copilărie și mai ales de buna Măriuca care ni le pregătea mai ales în vacanțele de iarnă, ori de câte ori venea pe la noi în vizită.
Aluatul Clătitelor nu poate fi mai simplu și mai bun decât acesta, deasemeni și modul de preparare iar umplutura generoasă cu stafide și coajă de lămâie, totul completat de un sos de vanilie fin și cremos.
Așadar pentru o reușită, trebuie să respectați întocmai cantitățile exacte dar și modul de preparare, care este simplu și cu ingrediente la îndemâna tuturor.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluatul de clătite:
Ingrediente pentru umplutura de stafide:
Ingrediente pentru liezon:
Ingredinete pentru sosul de vanilie:
Mod de preparare pentru aluatul de clătite:
Punem absolut toate ingredientele într-un bol încăpător, iar cu ajutorul unui blender vertical mixăm până obținem o compoziție omogenă. Păstrăm însă 50 ml de lapte și vedem, dacă aluatul mai nevesită sau nu adăugarea lui.
Pe o tigaie încinsă, picurăm 1 linguriță de ulei și apoi câte un polonic de aluat. Ar trebui ca ochiometric să împărțiți compoziția în 16 părți.
Coacem clătitele și le dăm deoparte.
Mod de preparare pentru compoziția de brânză cu stafide:
Într-un castron punem toate ingredientele și le amestecăm, dacă mai e nevoie de zahăr, mai putem adauga după gust.
Mod de preparare pentru crema de vanilie:
Într-un bol punem gălbenușurile, amidonul și jumătate din cantitatea totală de lapte, omogenizăm și dăm deoparte.
Punem cealaltă jumătate din cantitatea de lapte cu zahărul într-o craticioară și aducem în punctul de fierbere.
Când vedem că începe să clocotească adaugăm compoziția de gălbenușuri cu amidon și reducem focul. Amestecăm în continuu până se kngroasă, după care dăm deoparte.
Adăugăm untul în crema de vanilie și omogenizăm.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu unt și pesmet.
Umplem clătitele cu compoziția de brânză și le punem în tava tapetată cu puțin unt și pesmet.
Mod de preparare pentru liezon:
Punem toate ingredientele într-un castron și le omogenizăm.
Turnăm uniform liezonul peste clătite și le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute.
Servim cu sos de vanilie și cam asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!