Clătite cu brânză și stafide la cuptor

( 4.3 out of 5 )
Loading...
Clătite cu brânză și stafide la cuptor
  • 0 mPrep Time
  • 0 mCook Time
  • 0 mReady In
Print Recipe

Clătite cu brânză și stafide la cuptor

Cred că sunt mai bine de 20 de ani de când am făcut prima dată când am făcut clătite cu brânză și stafide la cuptor, iar de atunci le fac mereu după rețeta aceasta și niciodată nu am dat greș.

Clătite cu brânză și stafide la cuptor

Sunt atât de bune și de vanilate cu gustul care îmi aduce aminte de copilărie și mai ales de buna Măriuca care ni le pregătea mai ales în vacanțele de iarnă, ori de câte ori venea pe la noi în vizită.

Aluatul Clătitelor nu poate fi mai simplu și mai bun decât acesta, deasemeni și modul de preparare iar umplutura generoasă cu stafide și coajă de lămâie, totul completat de un sos de vanilie fin și cremos.

Așadar pentru o reușită, trebuie să respectați întocmai cantitățile exacte dar și modul de preparare, care este simplu și cu ingrediente la îndemâna tuturor.

Clătite cu brânză și stafide la cuptor

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să facem Clătite cu brânză și stafide la cuptor

Ingrediente pentru aluatul de clătite:

  • 450-500 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 300 ml apă minerală carbogazoasă
  • 3 ouă întregi
  • 50 ml ulei vegetal
  • 300 g făină albă
  • Un praf de sare
  • 10 g zahăr vanilinat

Ingrediente pentru umplutura de stafide: 

  • 600 g brânză dulce de vaci
  • 100-120 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g stafide
  • 3 gălbenușuri

Ingrediente pentru liezon:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 200 g smântână fermentată cu 25% grăsime
  • 10 g zahăr vanilat

Ingredinete pentru sosul de vanilie:

  • Un praf de sare
  • 750 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 30 g amidon alimentar
  • 3 gălbenușuri
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g unt cu minim 82% grăsime

Mod de preparare pentru aluatul de clătite:

Punem absolut toate ingredientele într-un bol încăpător, iar cu ajutorul unui blender vertical mixăm până obținem o compoziție omogenă. Păstrăm însă 50 ml de lapte și vedem, dacă aluatul mai nevesită sau nu adăugarea lui. 

B6658D69-8AD5-486C-9A35-560DCC55975B.jpeg

3C970E6B-EC51-417F-AACB-20C6B766FC40.jpeg

Pe o tigaie încinsă, picurăm 1 linguriță de ulei și apoi câte un polonic de aluat. Ar trebui ca ochiometric să împărțiți compoziția în 16 părți.

14B231D7-E610-4C41-AF65-2D722DEC3E73.jpeg

Coacem clătitele și le dăm deoparte.

Mod de preparare pentru compoziția de brânză cu stafide:

Într-un castron punem toate ingredientele și le amestecăm, dacă mai e nevoie de zahăr, mai putem adauga după gust.