Ceafă țigănească cu bacon și usturoi

( 5 out of 5 )
Loading...
Ceafă țigănească cu bacon și usturoi
  • -6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Ceafă țigănească cu bacon și usturoi

Această ceafă țigănească cu bacon și usturoi este atât de fragedă și de gustoasă, încât mulți veți renunța la ideea că nu poți face acasă o carne atât de bună, fără să fie ațoasă sau cauciuc.

Ceafă țigănească cu bacon și usturoi

Îmi aduc aminte de această rețetă cred că de peste 20 de ani, de când am făcut-o pentru prima dată la restaurantul în care mi-am început activitatea ca bucătar.

Miki, se face vinovat de această rețetă, pentru că de la el am învățat să o pregătesc și îmi aduc aminte cum îmi spunea: “ceafa numai trebuie să vadă focul să-i dai crustă, restul se va găti de la sine” și mare dreptate avea!

Cu ingrediente simple, câteva legume și o garnitură bună vei face un fel principal de sărbătoare.

Așadar Rămâneți alături penttu lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Ceafă țigănească cu bacon și usturoi

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem ceafă țigănească cu bacon și usturoi

Ingrediente:

  • 6 felii de ceafă cam la 220 g bucata
  • 250 g bacon
  • 50 ml ulei vegetal
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 ardei capia
  • 1 legatură de pătrunjel
  • 3-4 ciuperci medii
  • Sare și piper după gust
  • Opțional fulgi de chilli

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Pentru început vom scoate ceafa de la frigider și o vom lăsa să ajungă la temperatura camerei după care o vom condimenta cu sare și piper. O dăm deoparte.

Condimentăm ceafa

Curățăm legumele și le tăiem julienne. Usturoiul îl tocăm mărunt.

Tăiem și baconul julienne.

Încingem o tigaie, adăugăm uleiul, baconul și le călim până se rumenește ușor. Scoatem baconul afară. 

Prajim baconul

Adăugăm și legumele în tigaia în care am prăjit baconul și mai călim la foc potrivit pentru încă vreo 3-4 minute sau pană se înmoaie ușor și legumele.

Călim legumele

Dăm gust cu sare și piper, apoi adăugăm peste legume baconul, usturoiul și pătrunjelul tocat mărunt. 

Adăugăm baconul și usturoil

Adăugăm pătrunjelul

Încingem o tigaie pe foc mediu spre potrivit și prăjim bucățile de ceafă cam 1,5-2 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groase sunt feliile, astfel încât să obținem o crusta crocantă și ușor rumenă.

Prajim ceafa

Scoatem bucățile de carne în tava tapetată cu hârtie de copt și le umplem cu compoziția de bacon cu legume.

Ceafă țigănească cu bacon și usturoi

Dăm la cuptor pentru 4-5 minute, în acest fel carnea va rămâne suculentă, fragedă și ușor rozalie.

Ceafă țigănească cu bacon și usturoi

Servim cu garnitura preferată, eu am făcut niște cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin. Iar de aici nu îmi rămâne decât să va urez spor la treabă și poftă bună!

Ceafă țigănească cu bacon și usturoi

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password