Această ceafă țigănească cu bacon și usturoi este atât de fragedă și de gustoasă, încât mulți veți renunța la ideea că nu poți face acasă o carne atât de bună, fără să fie ațoasă sau cauciuc.
Îmi aduc aminte de această rețetă cred că de peste 20 de ani, de când am făcut-o pentru prima dată la restaurantul în care mi-am început activitatea ca bucătar.
Miki, se face vinovat de această rețetă, pentru că de la el am învățat să o pregătesc și îmi aduc aminte cum îmi spunea: “ceafa numai trebuie să vadă focul să-i dai crustă, restul se va găti de la sine” și mare dreptate avea!
Cu ingrediente simple, câteva legume și o garnitură bună vei face un fel principal de sărbătoare.
Așadar Rămâneți alături penttu lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Pentru început vom scoate ceafa de la frigider și o vom lăsa să ajungă la temperatura camerei după care o vom condimenta cu sare și piper. O dăm deoparte.
Curățăm legumele și le tăiem julienne. Usturoiul îl tocăm mărunt.
Tăiem și baconul julienne.
Încingem o tigaie, adăugăm uleiul, baconul și le călim până se rumenește ușor. Scoatem baconul afară.
Adăugăm și legumele în tigaia în care am prăjit baconul și mai călim la foc potrivit pentru încă vreo 3-4 minute sau pană se înmoaie ușor și legumele.
Dăm gust cu sare și piper, apoi adăugăm peste legume baconul, usturoiul și pătrunjelul tocat mărunt.
Încingem o tigaie pe foc mediu spre potrivit și prăjim bucățile de ceafă cam 1,5-2 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groase sunt feliile, astfel încât să obținem o crusta crocantă și ușor rumenă.
Scoatem bucățile de carne în tava tapetată cu hârtie de copt și le umplem cu compoziția de bacon cu legume.
Dăm la cuptor pentru 4-5 minute, în acest fel carnea va rămâne suculentă, fragedă și ușor rozalie.
Servim cu garnitura preferată, eu am făcut niște cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin. Iar de aici nu îmi rămâne decât să va urez spor la treabă și poftă bună!