Azi facem un desert simplu și rapid, Negresă cu nuci, vișine și cremă de mascarpone cu ciocolată albă
“Vinovată” de această rețetă este fosta mea colegă, cofetareasă la un hotel unde am lucrat la începuturile mele într-un hotel. Făcea cea mai bună negresă, încât în perioadele de post, abia mai făcea față comenzilor.
Și eu eram unul din cei care își comanda, nu una ci două porții. E cremoasă și ciocolatoasă cu exterior crocant, un adevărat deliciu, chiar dacă nu conține nici un gram de unt sau ouă.
Este o rețetă simplă cu ingrediente la îndemâna oricui, se face totul într-un castron și nu este pretențioasa deloc.
Astăzi a venit vremea să o modific puțin și să-i dau câteva note personale. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru negresă:
Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunea de 25/35 cm cu hârtie de copt.
Într-un castron se amestecă făina cu cacaua și bicarbonatul, vișinele și jumătate din cantitatea de nucă.
Punem zahărul, uleiul, praful de sare și apa într-un castron și amestecăm până se topește zahărul.
Încorporăm în amestecul de făină, vișinele și omogenizăm compoziția.
Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presărăm diferența de nuci și dăm la cuptor 40-45 de minute.
Lasăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem afară pe un grătar să se răcească complet, cu atenție ca să nu se rupă.
Mod de preparare pentru crema mascarpone cu ciocolată albă:
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru minim 10 minute.
Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, lăsăm ajungă la temperatura camerei după care la frigider 1 oră.
Într-un bol vom pune mascarponele, adăugăm crema de ciocolată albă și mixăm până obținem o cremă lejeră și ușor aerată. Nu mixati mai mult că urmează să adăugăm și gelatina și să nu se taie. Mai bine mai moale că o vom finaliza după ce adăugăm gelatina.
Topim gelatina și o turnăm în fir subțire mixând crema până la încorporarea totală.
Asamblare:
Turnăm crema de mascarpone cu ciocolată peste negresă, uniformizăm și o putem lăsa ca atare sau adăuga ciocolată răzuită, crumble de biscuiți sau chiar o glazură de ciocolată.
Dăm la rece pentru minim 4 ore după care putem tăia și servi. Iar de aici nu îmi rămâne decât să va doresc spor la treabă și poftă bună!