Garantat această variantă este cea mai bună salată de broccoli cu bacon și merișoare pe care am mâncat-o vreodată!
Cu siguranță a intrat în lista salatelor pe care o să o pregătesc mult timp de acum înainte. Este atât de simplă cu ingrediente puține dar gustoasă de nu te mai poți opri din mâncat până la ultima bucățică.
Plină de texturi și gusturi care se îmbină perfect, de la crocantul broccoli-ului, dulceața merișoarelor, afumătura baconului totul completat cu dressingul fermierului face ca această salată să fie genială!
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru salată:
Ingrediente pentru dressingul fermierului:
Mod de preparare:
Rupeți buchețele mici broccoliul.
Curățati ceapa roșie și tăiați-o cubulețe.
Tăiați baconul cubulețe mici și prăjiți-le până se rumenesc ușor.
Mod de preparare pentru sos:
Faceți maioneza dintr-un ou cu vreo 120-125 ml de ulei.
Dizolvați smântâna cu laptele până obtineți o compoziție asemănătoare aluatului de clătite.
Curățati ceapa și usturoiul și tocați-le grosier.
Tocați cât luteti de mărunt pătrunjelul, mărarul și cozile de ceapă verde.
Puneți toate ingredientele intr-un bol cu excepția claselor de ceapă verde, mărarului și a pătrunjelului. Mixați până obtineți un sos cremos si fin.
Adăugăm verdețurile, comdimentăm cu sare si piper si sosul este gata de servit.
Asamblare:
Combinați broccoli-ul cu ceapa roșie tocată, baconul prăjit, merișoarele și potriviți sos după gustul dumneavoastră.
Vă garantez că veți obține o salată excelentă de care vă veți îndrăgosti iremediabil, dar nu vă mai țin la povești și vă doresc spor la treabă!