Pentru azi vă propun un desert simplu, rapid și gustos, Prăjitura Kazan – Foi cu miere, nuci coapte și prune uscate.
Bănuiesc că majoritatea dintre dumneavoastră a mâncat Albinița și faimosul tort Medovik, iar aceste foi cu prune și nuci sunt cumva între cele două, crema de smântână cu friscă, foi fine cu miere, prune uscate și barotat pe margini.
Este relativ ușor de făcut, mai ales pentru cei cu un minim de experiență în Bucătărie și nu prea ai cu ce să dai greș. Prin urmare din numai câteva ingrediente simple și pe care mai cu toții le avem în cămară facem un desert spectaculos care se topește la propriu în gură cu o notă de nuci coapte ușor crocante iar prunele înmuiate în rom nu fac decât să completeze acest tablou al unui desert minunat.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm făina cu bircarbonatul și le cernem.
Coacem nuca pentru 5-7 minute la 180 de grade, jumătate o tocăm grosier iar cealaltă o dăm deoparte.
Tocăm mărunt prunele și le punem în rom.
Punem zahărul, laptele și mierea într-un castron pe bain marie, până se încălzește compoziția.
Dăm jos de pe bain marie și adăugăm ouăle și scorțișoara.
Încorporăm apoi și untul.
Omogenizăm, după care adăugăm amestecul de făină. Amestecăm mai întâi cu o lingură până când aceasta va deveni ineficientă, după care vom trece la frământatul manual până obținem un aluat destul de dens și ușor lipicios.
Transferăm aluatul pe un plan de lucru și îl împărțim în 8 părți egale.
Întindem foile cu un diametru de 24 cm și coacem 6-8 minute sau până se rumenesc frumos.
Cu o formă de 22,5-23 cm decupăm marginile foilor, cu ajutorul unui cuțit cu dinți.
Punem smântâna fermentată împreuna cu smântâna de frișcă, zaharul pudră și mixăm până obținem o cremă stabilă, fină și omogenă
Punem marginile și nuca într-un robot de bucătărie și le mărunțim. Dacă nu avem robot punem marginile într-o pungă și le zdrobim cu sucitorul, iar nuca o tocăm grosier. Dăm deoparte.
Punem o foaie, o ungem cu 55-60 g de cremă, presarăm prune înmuiate, nuci tocate și iar 55-60 g de cremă, venim cu următoarea foaie și tot așa până la cea de-a șaptea foaie. Punem ultima foaie, ungem cu crema rămasă și barotăm cu marginile tocate împreună cu nuca. Dăm la frigider peste noapte.
Simplu, rapid și gustos, așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!