Prăjitura Kazan – Foi cu miere, nuci coapte și prune uscate

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Kazan - Foi cu miere, nuci coapte și prune uscate
  • -16 pServings+
  • 60 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 1:30 hReady In
Print Recipe

Prăjitura Kazan – Foi cu miere, nuci coapte și prune uscate

Pentru azi vă propun un desert simplu, rapid și gustos, Prăjitura Kazan – Foi cu miere, nuci coapte și prune uscate.

Foi cu miere, nuci coapte și prune uscate

Bănuiesc că majoritatea dintre dumneavoastră a mâncat Albinița și faimosul tort Medovik, iar aceste foi cu prune și nuci sunt cumva între cele două, crema de smântână cu friscă, foi fine cu miere, prune uscate și barotat pe margini.

Este relativ ușor de făcut, mai ales pentru cei cu un minim de experiență în Bucătărie și nu prea ai cu ce să dai greș. Prin urmare din numai câteva ingrediente simple și pe care mai cu toții le avem în cămară facem un desert spectaculos care se topește la propriu în gură cu o notă de nuci coapte ușor crocante iar prunele înmuiate în rom  nu fac decât să completeze acest tablou al unui desert minunat.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Foi cu miere, nuci coapte și prune uscate

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitura Kazan – Foi cu miere, nuci coapte și prune uscate?

Ingrediente pentru foi:

  • 200 g zahăr
  • 60 g miere
  • 150 g lapte (cântărit)
  • 2 ouă
  • 120 g unt
  • 2 linguri esență de vanilie
  • 700 g făină
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • 8 g bicarbonat

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 g smântână fermentată cu 30% grăsime
  • 500 g smântână pentru frișcă din lapte
  • 150-200 g zahăr pudră
  • 200 g nucă
  • 150 g prune uscate
  • 100 ml de rom de bună calitate

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm făina cu bircarbonatul și le cernem.
Coacem nuca pentru 5-7 minute la 180 de grade, jumătate o tocăm grosier iar cealaltă o dăm deoparte.
Tocăm mărunt prunele și le punem în rom.

Punem zahărul, laptele și mierea într-un castron pe bain marie, până se încălzește compoziția.

6D616CAA-A933-4DA3-933C-BE2642624999.jpeg

Dăm jos de pe bain marie și adăugăm ouăle și scorțișoara.

F88AF87B-0F53-41EE-AD66-C6B05CCECEFF.jpeg

Încorporăm apoi și untul.

76CF9BC1-D81C-435A-B793-662B2F480B9D.jpeg

Omogenizăm, după care adăugăm amestecul de făină. Amestecăm mai întâi cu o lingură până când aceasta va deveni ineficientă, după care vom trece la frământatul manual până obținem un aluat destul de dens și ușor lipicios.