Bun găsit din nou! Azi facem un Cheesecake fără coacere cu mango și papaya o combinație potrivită sezonului și nu numai.
Este atât de răcoritor și aromat încât îți vine să mănânci și tava. Și când stai și te gândești la ce ingrediente se folosesc, nici nu are cum să nu fie mega delicios și de ce nu și aspectuos. E drept că aveam poftă de ceva bun și răcoritor iar coșul cu fructe aveam un papaya și câteva Mango la care mă uitam de câteva zile și uite că azi le-am pus în valoare și le-am folosit într-un delicios cheesecake fără coacere.
Vă spun fără falsă modestie că a fost atât de apreciat de întreaga familie, dar și de prieteni. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru biscuiți:
Ingrediente pentru crema de brânză:
Ingrediente pentru jeleul de mango:
Mod de preparare:
Tapetăm marginile unei tăvi cu fund detașabil de 26 cm cu folie de acetofan sau de prospețime. Folia de acetofan este acel “plastic” pe care îl vedeți de primprejurul torturilor sau al prăjiturilor.
Mod de preparare pentru frișcă:
Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul în care vom avea nevoie de ea.
Mod de preparare pentru biscuiți:
Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de Bucătărie până ajung la consistența pesmetului.
Adăugăm scorțișoara și untul topit, amestecăm bine ca să absoarbă bine untul și sa fie omogen. Nu măcinați prea mult căci stratul nu va mai deveni fraged și se va întări.
Turnăm compoziția într-o tavă cu diametrul de 26 de cm și presăm ușor, atât cât să se uniformizeze și să se lege. Dăm la rece.
Mod de preparare pentru jeleul de mango:
Tăiem pulpa de mango îl tăiem cuburi măricele.
Punem cuburile de mango cu cei 300 ml apă, zahărul și zeama de lămâie la foc mic până se formează o dulceață lejeră.
Mixăm cu ajutorul unui blender până obținem un piure.
Adăugăm treptat amidonul dizolvat în apă și amestecăm continuu până se îngroașă și obținem o consistență similară unei smântâni groase. Dăm la rece, timp în care amestecăm din când în când să nu facă pojghiță. Este posibil să mai fie nevoie de amidon, nu este nici o problemă să mai adăugăm în plus. Dacă doriți să îl faceți mai gros ca să nu curgă mai adăugați amidon astfel încât să obtineți consistența unei budinci.
Mod de preparare pentru brânză:
Tăiem pulpa de papaya cuburi.
Într-un castron vom pune brânza dulce, zahărul, esența de vanilie, praful de sare și le amestecăm până se topește zahărul și sarea.
În cei 150 de mililitri cu apă vom pune gelatina la hidratat pentru 10 minute.
Când zahărul din crema de brânză este topit punem gelatina la topit pe bain marie sau în cuptorul cu microunde până se topește complet și se înfierbântă ușor.
Turnăm gelatina peste crema de brânză și amestecăm rapid, astfel încât să nu facem cocoloașe de gelatină. Brânza trebuie să fie de la temperatura camerei.
Încorporăm frișca în 2-3 tranșe amestecând după prima transă cu un tel apoi cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi de jos în sus.
Asamblare:
Distribuim cele 400 g de papaya cuburi peste biscuiți. Turnăm compoziția de brânză peste papaya și distribuim uniform crema, nivelăm și dăm la rece până se întărește.
Turnăm jeleul de mango și decorăm după bunul plac, eu am pus câteva tije de papaya, un fructul pasiunii și niște frunzulițe de mentă.
Spor la treabă și poftă bună!