De mult îmi tot sta gândul la această prăjitură fragedă cu brânză și caise care se face foarte ușor din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor.
Și cum românii sunt mari amatori de brânză dar și de dulceața de caise, e momentul să vă răsfățați cu o prăjitură super delicioasă și aromată care garantat nu va sta prea mult pe platou.
Și cum brânza grasă de vaci face casă bună cu caisele, ce să vrei mai mult de la un desert. Aluatul fraged nu face decât să aibe o bază de susținere a cremei de brânză.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas în cele ce urmează.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru stratul de brânză:
Ingrediente pentru bezea și finalizat:
Mod de preparare pentru stratul de brânză:
Punem brânza, ouăle, grișul, sarea, extractul de vanilie, zahărul într-un castron și omogenizăm. Dăm deoparte.
Mod de preparare pentru aluat:
Tapetăm fundul unei forme dreptunghiulare de 35×24 cm cu hârtie de copt.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile deoparte la temperatura camerei.
Tăiem untul rece în bucăți mici.
Punem făina, zahărul și praful de copt într-un castron și frământam aluatul astfel încât să obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm gălbenușurile și frământăm aluatul scurt atât cât să se omogenizeze.
Aplatizăm ușor, învelim în folie alimentară și dam la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Aluatul îl întindem între 2 hârtii de copt cu dimensiunea de 25/35 cm și îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi îl intepăm din loc în loc cu furculița.
Coacem foaia în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute până se rumenește ușor la 175°C cu convecție apoi lăsăm la răcit.
Ungem suprafața foii coapte cu 3-4 linguri de dulceață.
Turnăm compoziția de brânză și coacem 20 de minute.
Mod de preparare pentru bezea:
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă lejera asemeni unei zăpezi moi, apoi adăugăm treptat zahărul și mixăm până bezeaua este lucioasă iar zahărul complet topit.
Turnăm cu ajutorul unui sac cu șpriț forme dreptunghiulare peste prăjitura fierbinte apoi le umple cu dulceața rămasă. Reducem temperatura cuptorului la 150 de grade și băgăm înapoi în cuptor pentru 25-27 de minute.
Scoate din cuptor și lăsăm să se răcească complet, după putem tăia și servi.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.