Prăjitură fragedă cu brânză și dulceață de caise

( 4.9 out of 5 )
Loading...
Prăjitură fragedă cu brânză și caise
  • -20 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 1:05 hTimp de gatire
  • 1:35 hGata in
Print Recipe

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

De mult îmi tot sta gândul la această prăjitură fragedă cu brânză și caise care se face foarte ușor din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Și cum românii sunt mari amatori de brânză dar și de dulceața de caise, e momentul să vă răsfățați cu o prăjitură super delicioasă și aromată care garantat nu va sta prea mult pe platou.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Și cum brânza grasă de vaci face casă bună cu caisele, ce să vrei mai mult de la un desert. Aluatul fraged nu face decât să aibe o bază de susținere a cremei de brânză.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas în cele ce urmează.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Cum facem Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Ingrediente pentru aluat:

  • 5 gălbenușuri
  • 300 g făină albă tip 000
  • 50 g zahăr tos
  • 10 g praf de copt
  • 200 g unt, rece

Ingrediente pentru stratul de brânză:

  • 1.100 kg brânză grasă de vaci bine stoarsă
  • 300 g zahăr tos
  • Coaja de la o lămâie
  • Un praf de sare
  • 90 g griș de grâu
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 3 ouă întregi
  • 2 albușuri

Ingrediente pentru bezea și finalizat:

  • 3 albușuri
  • Un praf de sare
  • 180 g zahăr tos
  • 500 g dulceața de caise

Mod de preparare pentru stratul de brânză:

Punem brânza, ouăle, grișul, sarea, extractul de vanilie, zahărul într-un castron și omogenizăm. Dăm deoparte.

Mod de preparare pentru aluat:

Tapetăm fundul unei forme dreptunghiulare de 35×24 cm cu hârtie de copt.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile deoparte la temperatura camerei.

Tăiem untul rece în bucăți mici.

Punem făina, zahărul și praful de copt într-un castron și frământam aluatul astfel încât să obținem o compoziție nisipoasă.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Adăugăm gălbenușurile și frământăm aluatul scurt atât cât să se omogenizeze.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Aplatizăm ușor, învelim în folie alimentară și dam la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Aluatul îl întindem între 2 hârtii de copt cu dimensiunea de 25/35 cm și îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi îl intepăm din loc în loc cu furculița.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Coacem foaia în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute până se rumenește ușor la 175°C cu convecție apoi lăsăm  la răcit.

Ungem suprafața foii coapte cu 3-4 linguri de dulceață.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Turnăm compoziția de brânză și coacem 20 de minute.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Mod de preparare pentru bezea:

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă lejera asemeni unei zăpezi moi, apoi adăugăm treptat zahărul și mixăm până bezeaua este lucioasă iar zahărul complet topit.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Turnăm cu ajutorul unui sac cu șpriț forme dreptunghiulare peste prăjitura fierbinte apoi le umple cu dulceața rămasă. Reducem temperatura cuptorului la 150 de grade și băgăm înapoi în cuptor pentru 25-27 de minute.

Prăjitură fragedă cu brânză și caise

Scoate din cuptor și lăsăm să se răcească complet, după putem tăia și servi.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password