Cornulețe rulate cu nucă și magiun sunt o delicioasă specialitate a bucătăriei românești, apreciate pentru combinația lor echilibrată între dulceața magiunului și aroma bogată a nucilor.
Deși am mai făcut cu nucă ba in compoziție ba în aluat, de data aceasta am ales ca nucă să învelească foile de aluat astfel încât interiorul să rămână doar cu magiun.
Aceste cornulețe rulate cu nucă și magiun sunt perfecte pentru a fi savurate în orice moment al zilei, fie ca desert, fie ca gustare, fiind apreciate pentru gustul lor dulce și textura crocantă a aluatului combinată cu umplutura bogată și aromată.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente ete pentru aluat:
Ingrediente pentru fețe și umplut
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180’de grade Celsius.
Tapetăm două tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Punem toate ingredientele pentru aluat într-un castron și frământăm rapid un aluat, fără a insista prea mult să nu dezvoltăm glutenul. Înfoliem și dăm la rece pentru o oră.
Amestecăm toate ingredientele pentru fețe umplutură fără magiun și dăm deoparte.
Împărțim aluatul în două părți egale.
Presărăm jumătate din cantitatea de nucă pe blatul de lucru și întindem aluatul astfel încât să se distribuie uniform compoziția de nucă și să obținem un cerc cu diametrul de 45 cm
Tăiem în 16 părți egale și facem câte o incizie la fiecare capăt de aluat de aprox 1,2-1,5 cm. Cu ajutorul unui sac turnăm în fiecare bucată de aluat magiunul de prune.
Desfacem exact ca în fotografie capătul și rulăm dar nu strâns, atât cât ne permite.
Distribuim pe tăvi și coacem 20 de minute sau până se rumenesc frumos. Simplu, rapid, gustos și economic. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Minunate, vă invit să le testați!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.