Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș
  • -18 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 1:25 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Cu siguranță mulți dintre noi ținem post așa că o Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș vine numa la fix.

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Aluatul acesta este atât de fraged și de bun încât cornulețele cu magiun din acest aluat au ieșit și ele extrem de bune.

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Și când mă gândesc cat de ușor și de rapid se face, pare-se că aceasta va fi dulcele din postul ăsta. E fragedă, cu umplutură generoasă de mere aromatizată cu scorțișoară iar merișoarele nu vin decât să aducă un plus de gust și arome.

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Cum facem Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Ingrediente pentru foi:

  • 500 de grame de făină obișnuită (eu am folosit făină tip 650)
  • 7 grame drojdie uscată sau 25 grame drojdie proaspătă
  • 30 de zahăr tos
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 ml. de borș
  • 200 ml. de ulei de floarea soarelui sau alt ulei vegetal cu gust neutru

Ingrediente pentru umplutură de mere:

  • 2 kg mere gata curățate
  • 2 linguri griș de grâu
  • 200 g zahăr tos
  • 200 g merișoare
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • Zahăr pentru pudrat

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Încălzim borșul atât cât să putem ține degetul în el.

Punem făina într-un castron și facem o gaură în mijlocul ei.

Adăugăm drojdia, zahărul, sarea și amestecăm astfel încât să se distribuie uniform.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Adăugăm borșul, uleiul și frământăm un aluat care sincer la prima vedere nu arată foarte bine, dar nici o problemă, așa trebuie să arate.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Lăsăm la dospit pentru încă jumătate de oră sau cat este suficient pentru a-și dubla volumul.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Mod de preparare pentru compoziția de mere:

Curățăm merele și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Le punem într-o oală la foc mediu alături de zeama de lămâie, scorțișoară și zahăr.

Prăjitură cu mere și mac

Când au lăsat zeama și zahărul este topit le strecurăm bine printr-o sită fină și le dăm departe să se răcească.

Asamblare:

Împărțim aluatul în două părți egale, întindem două foi de 22/35 cm

Întindem prima foaie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, distribuim grișul pe toată suprafața foii apoi merele

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

și merișoarele nu pe care le împingem bine în compoziția de mere.

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Cealaltă foaie de aluat o tăiem longitudinal.

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Întindem fâșiile de aluat după cum ne place și le presăm ușor peste mere, eu le-am pus in diagonală. Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenește frumos.

Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș

Scoatem prăjitura din cuptor, o transferăm pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet. Porționăm și pudrăm zahăr.

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password