Acest Tort Alb cu Vișine de un rafinament aparte este un tort dreptunghiular în straturi de bezea cu vișine, cremă fină de ciocolată albă.
Un tort elegant, cu gust echilibrat și textură irezistibilă. Tortul Alb cu Vișine este combinația perfectă între delicatețea bezelei, finețea cremei de gălbenușuri și prospețimea vișinelor.
Fiecare strat spune o poveste: foi ușoare din bezea crocantă, încărcate cu vișine ușor acrișoare, se împletesc armonios cu o cremă catifelată preparată din gălbenușuri fierte pe abur, unt de calitate și ciocolată albă fină. Rezultatul este un desert cu un gust desăvârșit, echilibrat între dulce, acrișor și cremos.
Perfect pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva deosebit, acest tort nu impresionează doar prin gust, ci și prin aspectul său luminos și elegant,0 un adevărat spectacol alb, cu accente rubinii de vișine.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru barotat:
Mod de preparare pentru cremă:
Punem gălbenușurile cu zahărul, laptele și extractul de migdale într-un castron și le batem pe abur până obținem consistența unei aluat de clătite mai gros. Acesta este semn cu sunt ok.
Adăugăm ciocolata, o lăsăm 2-3 minute după care amestecăm bine cu un tel.
Acoperim cu o folie de prospețime și dăm la rece pentru minim 2 ore.
Mixăm untul până se deschide la culoare, apoi treptat adăugăm din compoziția de galbenuri și mixam după fie care transă până obținem o cremă lucioasă și stabilă.
Mod de preparare pentru foi:
Tapetăm 4 tăvi de cuptor de 24/34 cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Scurgem vișinele fără a le presa și le amestecăm cu amidonul.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea moale, apoi adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până bezeaua este fermă, lucioasă și zahărul complet topit.
Încorporăm treptat prin cernere făină amestecată cu praful de copt și amestecăm ușor cu o spatulă de silicon cu mișcări largi de sus în jos.
Distribuim compoziția împărțită în 4 părți egale și întindem cu o spatulă. Distribuim vișinele amestecate cu amidonul în mod egal pe cele 4 foi.
Le băgăm la cuptor și le coacem 13-14 minute sau până se devin aurii, iar când zic aurii culoarea lor trebuie să fie mai mult albă decât maro.
După coacere le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet după care îndepărtăm hârtia de copt de pe fundul foilor. Le suprapunem și le tăiem în 2 pe lung.
Asamblare:
Împărțim crema în 10 părți egale.
Ungem foile între ele cu cremă și cu cele 2 părți rămase îmbrăcăm tortul.
Barotăm cu fulgii de migdale copți și dăm la frigider până a doua zi, musai!💪
A doua zi tăiem cu un cuțit foarte bine ascuțit și cu lama îngustă.
Servim cu plăcere, să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.