Astăzi facem cel mai cremos și mai gustos Brownie cu ricotta și afine, reteta simplă de sezon.
Dacă tot este sezonul fructelor de pădure nu pot sa ma abțin sa nu trebăluiesc câte ceva cu ele. Am făcut dulceața de afine, sirop de afine și bineînțeles și afinata e pe vine!
După cum v-ați dat seama iubesc ciocolata in orice combinație și cred ca e singurul ingredient de care nu cred ca o sa ma pot lipsi sau la care sa renunț niciodată!
Reteta aceasta de brownie cu ricotta și afine e atât de simpla, încât și cel mai neîndemânatic intr-ale bucătăriei ii va face fata cu brio!
Am avut prin frigider 2 cutii de ricotta pregătite pentru cu totul altceva, însă ideea mi-a venit rapid, odată cu vizita la piața volanta unde am găsit afine mari, frumoase și foarte gustoase!
Afinele pot fi înlocuite cu succes de mure, zmeura, coacăze, cireșe, visine, etc.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru Brownie:
Ingrediente pentru compoziția de ricotta:
400 g ricotta
150 g zahar
2 oua
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunea de 20/25 cm.
Ciocolata o punem la topit, o dam deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei.
Batem untul cu zaharul, extractul de vanilie și sarea pana se spumeaza.
Mod de preparare pentru compoziția de ricotta:
Punem ricotta si zaharul intr-un castron și batem pana se dizolva. Adăugăm ouale și omogenizam bine.
Asamblare:
Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt punem 3 sferturi din compoziția de ciocolata apoi crema de ricotta și ultimul strat diferența de la compoziția de ciocolata. Distribuim uniform afinele și dăm la cuptor 40-45 de minute la 180 de grade.