Bun găsit dragii mei, aceasta reteta de fursecuri este prima pe care am învățat-o in decursul activității mele profesionale. Făceam practica la fosta cantina a partidului din Arad, actualmente hotel Central.
Eram unul din favoriții bucătarilor șefi, dar și al cofetar-patiserului Nicu. Un domn atât de simpatic și de drăguț ca de fiecare data când intram in laboratorul lui mereu găsea câte ceva pentru mine și uite-așa am prins drag atât de el cât și de produsele pe care le făcea.
Nu exista zi lăsată de la Dumnezeu să fiu in practica și sa nu trec pe la el, bă trimis de Bucătarul șef, ba ma chema el sau pur și simplu îmi făceam drum pe la dumnealui.
Mereu mirosea a proaspăt copt, iar eu nu ezitam nici o clipa sa îl vizitez, așa ca intr-o zi avea foarte multe comenzi și l-a rugat pe nenea Piști să ma lase să-l ajut și ce credeți ca am făcut?! Aceste fursecuri fragede cu nuci și magiun de prune, ce sa va spun am fost atât de încântat încât era mai gata sa trec la cofetărie și sa părăsesc bucataria :))
Astăzi răsfoind caietul meu cu notițe, am dat peste ele și am zis ca e musai sa le împărtășesc cu dumneavoastră aceste fursecuri fragede cu nuci și magiun de prune, care efectiv se topesc in gura, iar combinația dintre nuca coaptă și magiunul de prune este dumnezeiască 😉
Așadar sa urmărim reteta și sa o punem in practica 😉
Pentru început vom freca untul cu zaharul, zaharul vanilat și sarea pana se spumeaza și se topește zaharul, după care vom adauga gălbenușurile iar la final făina o vom incorpora cu ajutorul unei spatule. Vom obține un aluat moale, greu de manevrat, însă, îl vom pune intr-o folie sub forma de cilindru și îl vom da la frigider pentru o jumătate de ora.
Bilutele astfel obținute le punem pe o tava tapetata cu hârtie de copt la distanță minima de 5 cm și lăsam așa timp de 10 minute sa ajungă la temperatura camerei, după care cu ajutorul degetului mare înmuiat in apa vom face niște adancitiri in biluțe. Cu ajutorul unui sac fara forma, turnam magiunul și dam la cuptor pentru 12-14 minute la 180 de grade Celsius. Le lăsam sa se răcească pe tava, după care le pudrăm sau le tăvălim cu zahar praf.