Tiramisu clasic – rețetă italianească fără frișcă
Tiramisu clasic, cu pișcoturi însiropate în cafea, cu o cremă de mascarpone este desertul iubit de cei mici până la cei mari! Potrivit pentru orice fel de petrecere sau de ce nu pentru o zi obisbuită, fiind un desert simplu de făcut, fără coacere și fără prea multe ingrediente.
Sursa de inspirație este Giallo Zafferano, păstrând rețeta aproape intactă, pe care din motive lesne de înțeles am adaptat-o necesităților mele. Adică în loc de ouăle crude bătute, eu am ales să le bat pe aburi și aproape am dublat cantitatea de cafea, pentru că îmi place a fi mai bine însiropat.
Din motive de a crește volumul de cremă, multă lume pune frișcă bătută, însă fără, este mult mai gustos.
Alte rețete apreciate și încercate de cititori:
Tiramisu Oreo, cu biscuiți si cremă de mascarpone, detalii aici:
Tiramisu cu afine si capsuni, detalii rețetei aici:
Ingrediente tiramisu clasic – rețetă italienească fără frișcă:
Mod de preparare tiramisu – rețetă italieneasca fără frișcă
Punem ouăle împreună zi zahărul și le batem pe bain marie până se ingroasă. Mare atenție fundul castronului nu trebuie să atingă apa!
Punem mascarponele într-un castron și îl amestecăm ușor, ca să fie mai cremos,
adăugăm treptat crema de ouă, până o încorporăm pe toată. Crema trebuie să fie lejeră, ușor tartinabilă. Dacă este prea tare adăugăm câteva linguri de lapte, astfel încât să obținem o cremă omogena și fină. Eu am pus aproape 50 de ml.
Întindem jumatate din pișcoturi înmuiate în cafea, jumătate din cremă, restul piscoturilor înmuiate în cafea și cea de-a doua jumătate de cremă.
Pudrăm cu cacao și dăm la rece până a doua zi.
Tiramisu – rețetă italianească fără frișcă, simplu, gustos și mereu dorit atât de cei mici cât și de cei mici! Spor la treabă și poftă bună!