Supă cremă de ciuperci
Extrem sățioasă și consistentă, supa cremă de ciuperci este ideală în sezonul rece, reușind să ne țină de foame o bună bucata de vreme, datorită aportului de proteine din ciuperci și grăsimi din unt și smântână.
Supranumită și carnea vegetarienilor, este consumată în cantități destul de mari de cei care țin post, ori care vor să își mențină greutatea, dar și în diverse preparate ale restaurantelor. Pot fi gătite sub orice formă: pe grătar, la tigaie, în cuptor. Deasemeni și foarte versatile în materie de rețete.
Alte supe cu ciuperci, pe carne le recomand cu toată încrederea:
Supă de ciuperci cu legume și găluște de făină
Supă de ciuperci de pădure, cu smântână și pesto de pătrunjel
Ingredinete supă cremă de ciuperci:
700 g Mix de ciuperci
100 g ceapă
4-5 căței de usturoi
50 g unt
30 g făină albă
30 ml ulei de măsline
1,2 l supă de legume
350 ml smântână cu minim 32% grăsime
Sare și piper după gust
Mod de preparare supă cremă de ciuperci:
Curățăm toate legumele. Oprim 2-3 ciuperci pentru decor.
Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt și le punem la călit cu sare în unt și uleiul de măsline pentru 10 minute la foc mic mic.
Adăugăm supa de legume, smântâna, piperul și fierbem încă 10 minute. Gustam de sare.
Punem compoziția într-un blender și mixam până obținem o cremă fină.
Taiem felii subțiri ciupercile rămase pentru decor și le prăjim în ulei cu puțină sare pana devin crocante.
Servim supa cremă de couperci in boluri cu felii de ciuperci, frunze de cimbru proaspat și puțin ulei de măsline.
Simplu, gustos și sănatos! Spor la treabă și poftă bună!