Supă de ciuperci de pădure cu smântână și pesto de pătrunjel cu usturoi

( 3.9 out of 5 )
Loading...
  • -8 pServings+
  • 20 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 40 mReady In
Print Recipe

Este ceva vreme de când alături de niște prieteni am mancat o supă de ciuperci de pădure cu smântâna si pesto de pătrunjel cu usturoi, la un restaurant din oraș, atât de buna, încât mi-am spus ca trebuie să o reproduc macar pe o scara de la 1:1 dacă nu chiar mai bună 😂😂😂
Practic aceasta supă de ciuperci de pădure cu smântână și pesto de usturoi pe care am servit-o eu era doar din hribi și champignon, iar eu am făcut-o din mai multe feluri de ciuperci printre care hribi, gălbiori dar și de cultură pleurotus și champignon brune.
Este o supă atât de bună încât as fi in stare să mănânc întreaga oală odată. 🙈🙈
Acum ca suntem in sezonul ciupercilor de pădure, eu spun că este cel mai prielnic moment in care să ne bucurăm de gustul proaspăt al ciupercilor de pădure.
O putem face și in miezul iernii, din ciuperci deshidratate, dar nimic nu se compară cu gustul proaspăt din plin sezonul lor.

Alte supe de ciuperci pe carne le recomand cu toată încrederea:

Supă cremă de ciuperci

Supă de ciuperci cu legume și găluște 

Ingredients

  • Pentru supa
  • Pentru pesto de pătrunjel

Step by step method

  • Pentru început spălam bine toate ciupercile și le scurgem bine de apa. Cele care sunt mai mari le taiem felii mai grosuțe. Usturoiul îl curățăm și îl tocam mărunt. Încingem o tigaie la foc mare, adăugăm 3 linguri de ulei de măsline și unul din felurile de ciuperci, le tragem pentru 2-3 minute, in ultimul minut punând o parte din usturoi, le dam deoparte și facem la fel și pentru celelalte ciuperci. Innaceeasi tigaie la foc mare punem toate ciupercile și le gătim 1-2 minute împreuna pentru a îmbina gusturile.

  • Punem supa intr-o oala la fiert, iar in timp ce fierbe supa, intr-un castron facem liezonul: vom pune smântâna, gălbenușurile și le omogenizam. Când supa fierbe luam cu un polonic din oala și punem in fir subțire peste compoziția de galbenușe și cu ajutorul unui tel amestecam continuu. Încercam sa luam cât mai multă supa, astfel încât sa aducem liezonul cât mai aproape de temperatura supei din oala. Oprim focul, turnam liezonul peste și mai amestecam in oala timp de 2-3 minute.

  • Pentru pesto de pătrunjel, vom pune toate ingredientele intr-un blender și omogenizam până obținem o compoziție omogena. Montăm in farfurii ciupercile, frunze și pesto de pătrunjel iar la final supa. Nu este nici o problema dacă punem ciupercile și pesto-ul direct in supa. Spor la treaba dragii mei și poftaaaa buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide