Ciorbă de pui a la grec, rețetă în stil grecesc
Una din cele mai populare și mai adorate de către romani este ciorba de pui a la grec!
În mod normal se face din puiul întreg, însă pentru a simplifica lucrurile, dar în același timp a păstra gustul, când am poftă de această ciorbă eu o fac din pulpe de pui întregi sau copane, pentru că îmi este mult mai comod.
De ce din copane și nu din piept?! Pentru că pulpele au puțină grăsime, cartilagiu, iar după fierbere obținem supa care dă gust ciorbei.
În cele ce urmează în câțiva pași veți descoperi o rețetă autentică și foarte gustoasă de ciorbă de pui a la grec acrită cu lămâie.
Ingredientele sunt la îndemâna oricui, trebuie doar să respecți procesul tehnologic și te asigur de un gust desăvârșit!
Ingrediente ciorbă de pui a la grec, rețetă în stil grecesc:
Mod de preparare ciorbă de pui a la grec, rețetă în stil grecesc:
Punem copanele de pui la fiert în apă cu sare și le fierbem aproximativ o oră sau până cade carnea de pe os.
Curățăm legumele și le tăiem cuburi, ceapa o tocăm mărunt.
Le punem la călit în ulei pentru 5 minute la foc mediu. După care dăm deoparte.
Adăugăm supa în care au fiert copanele, ar trebui să avem minim 2 litri, dar dacă nu avem îndeajuns putem completa cu apă.
Amestecăm smântâna cu iaurtul și gălbenușurile și omogenizăm. Dăm deoparte.
Când începe să fiarbă punem orezul,
iar după 10 minute adăugăm zeama de lămâie, dăm gust cu sare și piper.
Orezul ar trebui să fie de mai bine de jumătate fiert, moment în care ne vom ocupa de liezon. Luăm din oala care încă fierbe din supă și turnăm în amestecul de smântână, pentru a aduce cât mai aproape de temperatura din oală.
Turnăm liezonul în oală, oprim focul și mai amestecăm 3-4 minute și adăugăm mărarul.
Simplu, rapid și foarte gustos. Să aveți spor și poftă bună!