Burek sau plăcintă cu carne cu foi din comerț și uite căvenii și ziua mult așteptată să-l fac, cu straturi plin de carne și foarte gustos.
Nu sunt mare fan carne tocată, însă în sarmele, ciorbă de perișoare și în burek le mănânc cu cea mai mare plăcere. Sincer nu știu exact de ce nu mă omor după carnea tocată, pentru că de fiecare dată când mi se oferă nu refuz, si acasă gătesc foarte rar cu acest ingredient.
Îmi aduc aminte prima dată când am mâncat plăcintă cu carne, era prin 2008-2009, undeva într-un cartier din Istanbul și de atunci cred că am făcut-o de câteva ori, ce-i drept nu am avut o rețetă primită de la cineva, ci pur și simplu am făcut-o după gust. Și da, ma pot lăuda și mândri cu rețeta mea, nu a fost nimeni, niciodată căruia să nu îi placă!
Astăzi o împărtășesc cu dumneavoastră și sper să vă placă și să reveniți cu un feedback!
Urmează lista ingredientelor, mai apoi modul de preparare pas cu pas. Menționez că condimentele sunt la liberă apreciere și puteți pune mai mult sau mai puțin, important e să vă placă!
Puteți încerca și varianata de burek cu brânză sărată ,rețetă pe care o găsiți aici:
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.
Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Cum facem cel mai bun Burek sau plăcintă cu carne cu foi din comerț
Ingredinete:
Pentru umplutură:
Pentru liezon:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru început curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt, după care le călim bine în unt.
Adăugăm carnea, condimentele și amestecăm până se desface toată și rămân ca niște bobițe.
Adaugăm constant apă în cratiță, atât cât să nu se prindă și continuăm gătirea ei până devine moale. Când carnea este grită, punem roșiile în bulion, pesmetul și mai dăm un clocot. Verificăm de gust și o dăm deoparte la temperat.
Într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt punem 4 foi toate unse cu ulei, o treime de carne, iar 4 foi unse cu ulei, și tot așa până ajungem la ultimul strat de foi.
Presăm ușor și cu un cuțit bine ascuțit tăiem pătrățele de 5-6 cm.
Amestecăm ouale cu smântâna, sarea și omogenizăm foarte bine, apoi punem și apa minerală.
Turnăm liezonul cu grijă peste plăcintă și dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până se rumenește.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze după care o tăiem ori pe unde am tăiat-o prima dată, ori cât de mari sau mici vă plac feliile.
Spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tavă: 25/35 cm