Cel mai fin chec cu ciocolată pe care l-am mâncat în viața mea, se face rapid și ușor, iar gustul e fenomenal, textura fină și aromat.
Întotdeauna am fost fascinat de bucătărie, pentru mine fiind un domeniu care nu mă plictisește deloc, mereu găsind câte ceva de făcut, chiar dacă nu a fost nevoie să gătesc. Îmi place să experimentez să testez gusturi noi și bineînțeles să mănânc.
Ciocolatos, fin și cu o textură de blat umed, acoperit din belșugul cu ganache de ciocolată neagră, te face să radiezi de fericire, să vrei mai mult și mai mult!
Se face ușor, ai nevoie de câteva ingredinete simple care le găsești și la magazinul din colț și rezultatul este de-a dreptul spectaculos!
Este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.
Poate fi făcut cu orice fel de ocazie, fie că e vreo petrecere în familie sau cu prietenii, pentru zilele de sărbători sau oricând ai poftă de un dulce fin și elegant până la urmă.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Pentru ganache de ciocolată:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul la 2 tăvi de chec cu hârtie de copt și le ungem pe margini cu unt.
Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.
Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se apunează bine și zahărul este aproape topit.
Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor până la încorporare.
Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.
Încorporăm ingredinetele uscate și cu ajutorul unei spatule, amestecăm ușor cât să se amestece puțin ingredientele.
Punem apa fierbinte treptat peste aluat și amestecăm energic astfel încât să nu se facă cocoloașe.
Turnăm compoziția în mod egal în cele 2 tăvi și coacem aproximativ 40 de minute și trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor și le lăsăm încă 10 minute în tăvile în care s-au copt după care le scoatem afară și le lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Pentru ganache, înfierbântatăm smântâna și punem ciocolata. O lăsăm deoparte 3-4 minute să se topească ciocolata după care amestecăm până obținem o compoziție fină și omogenă.
Turnăm peste checurile reci și presărăm fulgi de migdale, fistic sau ce semințe ne plac. Deasemeni putem pune fulgi de cocos, ciocolată albă sau fructe.
Spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tavi de chec: 8/23 cm
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Alina
Super arata grozav !!! Crezi ca ar inlocui un blat de tort ? 😊😊😊
chefnicu
Da și nu prea, dacă îl faceți in tava mare, riscați sa crape, eventual foi.
Madalina
Super bun a iesit! Multumesc pentru reteta! 🙂
valentina12
Bună ziua! As dori sa fac acest chec, doar ca nu as, dori 2 porți. Imi spuneți va rog pentru o porție, trebuie sa împart toate ingredientele? Va mulțumesc
chefnicu
Desigur! Toate cantitățile trebuiesc împărțite în jumătate!
Iulia
Foarte bună reteta, am încercat și eu și a ieșit perfect. Felicitări!
Cristian T.
Cat de inalta este tava ? Multumesc.
chefnicu
8 cm.
Cristian T.
L-am facut si eu astazi. A iesit excelent , Multumesc foarte mult pentru reteta.