Chec Silvan, cu banane, ciocolată și migdale

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -10 feliiServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Chec Silvan, cu banane, ciocolată și migdale

Dacă nu cel mai bun chec cu banane și ciocolată, cu siguranță este unul din cele mai bune pe care le-am gustat și făcut vreodată.

Rețeta este atât de simplă și rapidă, încât ingredientele cu siguranță toți le avem prin bucătărie și chiar cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei îi va reuși fără doar și poate, singura condiție este ca să respecte cantitatea exactă a ingredientelor și modul de preparare.

Rețeta am primit-o de la colegul meu Silvan, drept pentru care și-a primit și dreptul de a-i purta numele. La muncă prin micile pauze, sau din dorința de a mai mânca câte ceva dulce, fiecare vine cu câte o idee, o rețetă. Așa a fost și de data aceasta când colegul și prietenul meu s-a oferit să ne îndulcească.

Totul durează atât de puțin, încât fiecare face câte ceva pentru rețetă, unul cântărește făina, altul bate ouăle, unul face crema și uite-așa încropim câte un desert!

Crustă crocantă de migdale, interior umed și moale datorită ciocolatei și bananelor, despre aromă….nu are rost, toată casa miroase a perfecție combinație între banane și ciocolată, iar vecinii cu siguranță vor fii înnebuniți.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Alte rețete foarte bune de chec încercate de cititori:

Chec cu nuci și banane – de post, reteta aici sau click pe fotografie.

Chec cu banane, ciocolată și unt de arahide, reteta aici sau click pe fotografie.


Chec vegan cu zmeură, portocale și migdale, rețeta aici sau click pe fotografie.


Chec Silvan, cu banane, ciocolată și migdale

Ingrediente:

  • 5 banane (doar pulpa)
  • 125 g unt cu minim 82% grăsime
  • 150 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 ouă mari, întregi
  • 220 g făină albă
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 250 g chipsuri de ciocolată cu 70% cacao, dar merge la fel de bine și cu 50% procent de cacao
  • 50 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.

Tăiem untul cubulețe și îl punem într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Gătim la foc mediu, amestecând din când în când pentru 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească.

Adăugăm bananele tăiate felii, cu grosimea de 1 cm și continuăm să gătim la foc lent pentru încă 3 minute amestecând ușor. Dăm departe și lăsăm să se răcească complet.

Batem 2 ouă și turnăm peste compoziția de banane, alături de făină și praful de copt. Omogenizăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon.

Încorporăm extractul de vanilie și fulgii de ciocolată în aluat, tot cu mișcări ușoare, tocmai pentru a mai rămâne bucăți de banane.

Turnăm compoziția în tava de chec și presarăm fulgii de migdale, apăsându-i ușor în aluat.

Coacem 55-65 de minute sau până trece testul scobitorii. În caz ca fulgii de migdale se vor rumeni prea tare acoperim cu capetele de hârtie de copt rămase și continuăm să coacem până nu vor mai rămâne urme de aluat pe scobitoare. Scoatem tava afara din cuptor și o lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care scoatem pe un grătar să se răcească. Musai feliem după răcire completă, asta în caz că mai aveți răbdare.

 

Simplu, rapid și foarte gustos! Dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă chec 10/25 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password