Cel mai bun Brownie cu unt de…
Brownie cu unt de arahide Un adevărat răsfăț american, brownie cu unt de arahide. Crocant la exterior și umed la interior…
Ingredients
- 1 kg de piersici aromate și bine coapte
- 1 l de apa rece
- 100 g miere
- 1-2 lămâii, in funcție de cât de acru îți place
- Un pumn de frunze de menta
- Cuburi de gheata pentru servit
Limonada de piersici cu miere și menta…
Ai încercat și un altfel de limonada? De piersici de exemplu? Dar nu făcută din siropuri sau arome ci din piersici…
Ingredients
- 500 g faina albă
- 2 linguri ulei de măsline
- 20 g drojdie
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurița de sare
- 300-350 ml apa
- 1 galbenus
- 200 g mozzarella
- 200 g feta
- 150 g ricotta
- 2 oua
- Câteva fire de cozi de ceapa verde pentru decor
Khachapuri – Placinta georgiana cu brânza –…
Khachapuri este o placinta traditionala georgiana umplută cu brânza și ou. De fapt este un aluat de pâine cu ulei de…
Ingredients
- 900 g de visine
- 5 oua
- 125 g zahar + 2 linguri pentru tapetat tava
- 125 g faina albă
- 300 ml lapte
- 1 lingurița extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 20 g unt
- 1 lingura zahar pudra
Clafoutis, prăjitură cu vișine, reteta tradițională Franceză
Clafoutis provine din regiunea Limousin din Franța, reteta traditionala fiind făcută cu cireșe negre însă există numeroase variații acestea fiind făcute…
Ingredients
- 2 kg roșii (inima de bou, aurora, etc sa fie cărnoase și bine coapte)
- 200 g pâine albă
- 200 g castraveți
- 1-2 căței de usturoi
- 1 ceapa medie
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 100 g ardei gras roșu
- Ardei iute după gust
- 100 ml ulei de măsline
- Sare după gust
Gazpacho Andaluzian, reteta tradițională spaniolă
Gazpacho este o supa rece, făcută din legume proaspete la blender. Este o supa traditionala spaniola dar din regiunea de sud…
Ingredients
- 150 g ceapa
- 100 g ardei gras roșu
- 20 g usturoi
- 150 g creveți
- 100 g chorizo
- 250 g orez
- 100 g mazăre verde
- 700 ml supa de legume
- 1 lingura de condimente paella (boia, sare, praf de usturoi, piper de Cayenne, cumin și șofran)
- 40 ml de ulei de măsline
Paella cu creveți și chorizo, rețetă tradițională…
Dragii mei, doar ce m-am întors dintr-o mică vacanța din Spania și am tot încercat fel de fel de Paella, cu…
Ingredients
- 500 g faina de mălai
- 300 + 50 g faina albă de grâu / pentru uns
- 50 g drojdie
- 50 g zahar
- 150 ml ulei vegetal
- 15-20 g sare in funcție de gust
- 1 l de apa aproximativ
Pita de mălai, mălai copt sau mălai…
Pita de mălai, un gust și o savoare aparte! Nu pot spune decât ca de când am descoperit-o pur și simplu…
Ingredients
- Dovlecei 800 g
- O ceapa mare sau 2 mai mici
- 4-5 căței de usturoi
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingura sănătoasă de faina (40 g)
- 400 g iaurt gras
- 1 legătura de mărar
- Sare și piper după gust
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt,…
Unii ar tinde sa spună ca este reteta ardeleneasca, dar după denumire tind sa cred mai mult ca este bănățenească. Eu…
Ingredients
- 500 g de fasole uscată cu bob mic
- 150 g morcov
- 100 g păstârnac
- 100 g pătrunjel rădăcina
- 1 căciulile de usturoi
- 300 g ceapă albă
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml ulei de dovleac
- Sare și piper după gust
Păsulă slăită, fasole bătută, fasole frecată, reteta…
Ei dragii mei, când vine vorba de păsulă slăită, chiar mi se fac ochii ca la broască când ii inundație! E…
Ingredients
- 6 oua
- 200 g slănina sau piept de porc afumat
- 150 g de cârnați afumați
- 1 legătura de ceapa verde
- Sare și piper după gust
- Muraturi și ardei iute după pofta!
Găigană, preparat traditional din Banat
Găigană, preparat traditional din Banat. Un mic dejun care ne aduce aminte de vremurile copilăriei! Acest mic dejun consistent și sănătos…