Aluat fraged cu portocale de post

( 0 out of 5 )
Loading...
Aluat fraged cu portocale de post
  • 700 gPortie
  • 10 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 10 mGata in
Print Recipe

Aluat fraged cu portocale de post

Acest Aluat fraged cu portocale de post este o variantă ușoară și aromată a clasicului aluat fraged cu unt, perfect pentru prăjituri, tarte sau biscuiți delicați. Fără ouă, lapte sau unt, acest aluat se bazează pe ingrediente simple și accesibile, dar capătă o textură fină și fragedă datorită uleiului dar și a sucului de portocale.

Coaja rasă de portocală îi oferă un parfum proaspăt și vesel, iar sucul adaugă o notă ușor acrișoară, care îl face ideal pentru deserturi de post, dar cu un gust festiv și plin de personalitate.

Aluat fraged cu portocale de post

Foarte ușor de pregătit, versatil și plin de savoare, acest aluat transformă orice rețetă într-un desert memorabil, simplu, dar cu un farmec aparte.

Aluat fraged cu portocale de post

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare detaliat pas cu pas.

Aluat fraged cu portocale de post

Cum facem Aluat fraged cu portocale de post

Ingrediente:

  • 150 g zahăr tos
  • 100 ml suc de portocale
  • Un praf de sare
  • Coaja răzuită de la o portocală bio
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 350 g făină albă tip 000
  • 5 g praf de copt

Mod de preparare:

Într-un castron punem zahărul, sucul de portocale, uleiul, sarea și coaja de portocale. Omogenizăm cu un țel până se topește complet zahărul.

Aluat fraged cu portocale de post

Cernem făina si praful de copt peste amestecul de portocale și amestecăm cu o spatulă până compoziția devine uniformă și nu se mai văd deloc urme de făină uscată.

Aluat fraged cu portocale de post

Punem într-o folie de prospețime și dăm la frigider pentru minim 40 de minute.

Aluat fraged cu portocale de post

Este potrivit pentru prăjituri dulci, umplute cu gem, sau pentru foi de prăjitură.

Aluat fraged cu portocale de post

Simplu, rapid, gustos și de post, spor la treabă și poftă bună!

Pentru multe alte rețete de post, dulci sau sărate căutați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

IMG_9758-225x300.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password