Acest Aluat fraged cu portocale de post este o variantă ușoară și aromată a clasicului aluat fraged cu unt, perfect pentru prăjituri, tarte sau biscuiți delicați. Fără ouă, lapte sau unt, acest aluat se bazează pe ingrediente simple și accesibile, dar capătă o textură fină și fragedă datorită uleiului dar și a sucului de portocale.
Coaja rasă de portocală îi oferă un parfum proaspăt și vesel, iar sucul adaugă o notă ușor acrișoară, care îl face ideal pentru deserturi de post, dar cu un gust festiv și plin de personalitate.
Foarte ușor de pregătit, versatil și plin de savoare, acest aluat transformă orice rețetă într-un desert memorabil, simplu, dar cu un farmec aparte.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron punem zahărul, sucul de portocale, uleiul, sarea și coaja de portocale. Omogenizăm cu un țel până se topește complet zahărul.
Cernem făina si praful de copt peste amestecul de portocale și amestecăm cu o spatulă până compoziția devine uniformă și nu se mai văd deloc urme de făină uscată.
Punem într-o folie de prospețime și dăm la frigider pentru minim 40 de minute.
Este potrivit pentru prăjituri dulci, umplute cu gem, sau pentru foi de prăjitură.
Simplu, rapid, gustos și de post, spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de post, dulci sau sărate căutați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.