Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o rețetă simplă și ușor de făcut.
Necesită doar să respecți pașii cu strictețe și să nu frămânți prea mult, pentru a nu dezvolta glutenul, nu de alta, dar nu va mai fi fraged, ci se va întări.
Așadar din numai câteva ingrediente veți face un aluat care se va topi în gură. Eu l-am folosit pentru plăcinta cu mere, Pasteira Napoletana și multe altele.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și cu siguranță îl veți folosi la multe plăcinte, tarte, sărățele, colțunași și multe altele.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți în secțiunea desert click aici sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Mod de preparare pentru aluat:
Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm gălbenușurile, aproape toată apa, mai lăsăm 2-3 linguri deoparte și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.
Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră. În cazul în care doriți să îl folosiți pentru tarte sărate sau sărățele, nu trebuie decât să eliminați zahărul din compoziție și să adăugați o jumătate de linguriță de sare în plus.
Cantitatea este suficientă pentru 2 foi de plăcintă pentru tava mare a cuptorului de 42/32 cm.