Ardei bulgăresc la borcan

( 0 out of 5 )
Loading...
Ardei bulgăresc la borcan
  • -5 borcaneServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Ardei bulgăresc la borcan

Azi punem Ardei bulgăresc la borcan pentru iarnă, o metodă simplă și rapidă dar cu un rezultat excelent. Eu îi pun așa de mai bine de 20 de ani și niciodată nu am dat gres.

Ardei bulgăresc la borcan

Această metodă am preluat-o de la Tanti Florica de la Recaș o gospodină desăvârșită dar și o bucătăreasă excelentă.

Ardei bulgăresc la borcan

Cu câțiva ani am lucrat într-o bucătărie profesională, care era oarecum la țară, acolo am cunoscut-o pe tanti Florica Teacă, care deși trecută de 60 de ani, era unul din cei mai energici oameni din bucătărie, ca să nu mai spun că era și o enciclopedie de rețete, organizată și foarte atentă la detalii, ceea ce mi-a plăcut enorm de mult, de la care am învățat foarte multe lucruri, printre care și acești ardei iuți bulgărești murați.

Ardei bulgăresc la borcan

Despre “Babi” , pentru că așa îi spuneam, aș putea vorbi mult și bine, a lucrat peste 40 de ani în bucătăria unei ferme în care servea zilnic mic dejun, prânz și cină, peste 200 de muncitori, era capul bucătăriei, ea făcând meniurile, organizând de fapt toată treaba de acolo, iar pe lângă toate acestea tot ceea ce însemna murături, dulcețuri și conserve le făcea cu mâna ei, nu trecea nimic neobservat, nimic fără să fie gustat de ea.

Ardei bulgăresc la borcan

Practic ca să fac o mică glumă, nu trecea nici măcar un gândac pe moșia ei! Am prins atâta drag de ea, încât mi-a intrat foarte repede la suflet!

Ardei bulgăresc la borcan

Astăzi când scriu aceste rânduri, prin această rețetă îi aduc mulțumiri și totodată îmi înclin capul în fața dumneaei! Să ne trăiești mult și bine Babi!

Ardei bulgăresc la borcan

Cum facem Ardei bulgăresc la borcan

Ingrediente:

  • 1,5 kg ardei bulgaresc
  • 600 ml oțet de 9 grade
  • 700 ml apa rece
  • 50 g sare grunjoasa
  • Opțional 50 g zahăr tos
  • 2-3 foi de dafin pentru fiecare borcan

Mod de preparare:

Spălăm bine ardeii iuți și le tăiem codițele.

Sterilizam  5 borcane de 800 de ml.

Într-un castron punem apă, sarea și zahărul și le amestecăm până se topesc complet.

Ardei bulgăresc la borcan

Aranjăm ardeii iuți în borcane, ar trebui să intre aproximativ 300 g de ardei în fiecare borcan de 800 de ml. Eu i-am pus circular ca așa am considerat că intră mai bine și se și păstrează forma lor fără a se rupe sau crăpa.

Ardei bulgăresc la borcan

Turnăm amestecul de oțet în fiecare borcan peste ardei și punem capacele. Depozităm în cămară la loc răcoros.

Ardei bulgăresc la borcan

Simplu, rapid și foarte gustoși. Pot fi serviți în două săptămâni. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Ardei bulgăresc la borcan

Pentru multe alte rețete pentru iarnă, găsiți în secțiunea conserve și murături sau click pe fotografie.

E308F0EB-D111-4E37-AB85-6D2D7D209BC5-1024x768.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password