Azi punem Ardei bulgăresc la borcan pentru iarnă, o metodă simplă și rapidă dar cu un rezultat excelent. Eu îi pun așa de mai bine de 20 de ani și niciodată nu am dat gres.
Această metodă am preluat-o de la Tanti Florica de la Recaș o gospodină desăvârșită dar și o bucătăreasă excelentă.
Cu câțiva ani am lucrat într-o bucătărie profesională, care era oarecum la țară, acolo am cunoscut-o pe tanti Florica Teacă, care deși trecută de 60 de ani, era unul din cei mai energici oameni din bucătărie, ca să nu mai spun că era și o enciclopedie de rețete, organizată și foarte atentă la detalii, ceea ce mi-a plăcut enorm de mult, de la care am învățat foarte multe lucruri, printre care și acești ardei iuți bulgărești murați.
Despre “Babi” , pentru că așa îi spuneam, aș putea vorbi mult și bine, a lucrat peste 40 de ani în bucătăria unei ferme în care servea zilnic mic dejun, prânz și cină, peste 200 de muncitori, era capul bucătăriei, ea făcând meniurile, organizând de fapt toată treaba de acolo, iar pe lângă toate acestea tot ceea ce însemna murături, dulcețuri și conserve le făcea cu mâna ei, nu trecea nimic neobservat, nimic fără să fie gustat de ea.
Practic ca să fac o mică glumă, nu trecea nici măcar un gândac pe moșia ei! Am prins atâta drag de ea, încât mi-a intrat foarte repede la suflet!
Astăzi când scriu aceste rânduri, prin această rețetă îi aduc mulțumiri și totodată îmi înclin capul în fața dumneaei! Să ne trăiești mult și bine Babi!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm bine ardeii iuți și le tăiem codițele.
Sterilizam 5 borcane de 800 de ml.
Într-un castron punem apă, sarea și zahărul și le amestecăm până se topesc complet.
Aranjăm ardeii iuți în borcane, ar trebui să intre aproximativ 300 g de ardei în fiecare borcan de 800 de ml. Eu i-am pus circular ca așa am considerat că intră mai bine și se și păstrează forma lor fără a se rupe sau crăpa.
Turnăm amestecul de oțet în fiecare borcan peste ardei și punem capacele. Depozităm în cămară la loc răcoros.
Simplu, rapid și foarte gustoși. Pot fi serviți în două săptămâni. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete pentru iarnă, găsiți în secțiunea conserve și murături sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.