Aripi de pui crocante cu salată de primăvara

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -6Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Cine nu iubește aripile de pui crocante?! Dar stim cu toții ca sunt pline de uleiul in câteva fost prăjite, ca sunt nesănătoase și bineînțeles cu un aport de grăsimi foarte ridicat. După mai multe încercări de a face aripioare crocante fara a le praji in baie de ulei și totodata fără a aduce un surplus de grăsimi și de calorii, pentru a rămâne moi la interior și crocante la exterior, am ajuns la aceasta reteta simpla care se face atât de ușor, este foarte gustoasa! Am asociat-o cu o salata de primăvara și nu cred sa fie alta reteta mai simpla și mai eficientă pentru a păstra gustul aripioarelor crocante.

Ingrediente

  • Pentru aripioare
  • Pentru salata

Pas cu pas

  • Aripile se curată de eventualele pene, se inlatura ultima parte cea mică apoi de taie in doua, se spală și se scurg de apa. Pe un șervet de hârtie se întind aripile și se tapează foarte bine, astfel încât sa le uscam cât se poate de bine.

  • Usturoiul se curată și se toacă mărunt sau se poate trece printr-o presa de usturoi, astfel încât sa fie cât mai mărunt. Punem aripile intr-un castron, le condimentam cu sare și usturoi și le lăsam 10 minute.

  • Separat intr-un alt castron punem faina, boiaua, fulgii de chilii, piperul si putina sare. Amestecam bine toate Ingredientele uscate, astfel încât sa se omogenize.

  • Trecem fiecare bucata prin amestecul de faina sau pur și simplu le punem in amestec incat se se prindă pe toate părțile.

  • Încălzim o tigaie in care punem untul și adăugăm aripile astfel încât sa aibe loc fiecare aripioară pe fundul tigăii, dacă nu avem tigaie așa de mare le împărțim in doua, trei părți.

  • Le lăsam pana devin aurii pe fiecare parte

  • După ce am făcut aripile la tigaie le punem pe o tava cu hârtie de copt, la dam la cuptor 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.

  • Dupa ce le-am scos din cuptor cat inca sunt fierbinti le punem pe un gratar sau pe un servet de bucatarie pentru a se scurge grasimea.

  • Intr-un castron taiem rosiile, dovleceii, ridichile, ceapa verde si salata. Separat amestecam uleiul de masline cu mustarul, mierea, zeama de lamaie, sare si piper si facem dressingul, care il punem peste salata. dressingul se poate face direct intr-un borcan cu capac, fiind suficient sa agitam bine.

  • Montam pe farfurie si nu ne ramane decat sa le servim. Pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password