Cine nu iubeste copanelele si aripioarele de pui?! Usor crocante in exterior si moi in interior, lipicioase si de o savoare remarcabila alaturi de usturoi si lamaie. Aceasta reteta este una din preferatele mele in ceea ce priveste copanele si aripioarele, ele fiind cu piele , se vor carameliza iar lamaia nu va face decat sa contrabalanseze gustul divin, usor racoritor si sa nu mai spun de aspectul exterior de o culoare rumenie!
Iar alaturi de un cartof dulce copt cu usturoi si rozmarin, se vor imbina perfect atat in decor cat si in gust. Fiind o reteta usoara, cu ingrediente la indemana oricui, sunt convins ca oricine va reusi sa duca reteta la bun sfarsit fara a intampina nici un fel de problema, mai ales ca este descrisa pas cu pas.
Asadar sa ne apucam de treaba! 🙂
Curatam ceapa si o taiem sferturi. Spalam bine cartofii dulci, astfel incat sa nu ramana pamant, ii taiem in doua, ii stergem bine cu un prosop de bucatarie, sa ramana cat mai uscati. Ii condimetam cu sare, punem usturoiul cu tot cu coaja, ceapa si rozmarinul, apoi ii bagam intr-o tava la cuptor, aproximativ 40 de minute pana capata o culoare rumenie si bineinteles sa fie si copti.
In timp ce cartofii sunt la cuptor, spalam aripioarele si copanelele, le stergem cu un servet de bucatarie, radem coaja de la lamaie pe razatoarea mica, stoarcem lamaia si taiem patrunjelul marunt. Punem pulpele intr-un castron, adaugam coaja si zeama de lamaie, fulgii de chilli, sarea, uleiul si patrunjelul.