Bărcuțe cu mozzarela și salam – Pide sărate gen pizza

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -8 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Bărcuțe cu mozzarela și salam – Pide sărate gen pizza

Zilele trecute am vrut să îmi comand câteva pizza pentru prieteni, iar răspunsul a venit promt de la celalalt capăt al firului: “comanda va putea fi livrată în minim 2 ore”. Mi-am zis că e momentul să mă apuc de treabă și în mai puțin de o oră și jumătate preafrumoasele mele bărcuțele, au ajuns pe masa invitaților, ca să nu mai spun, că a fost mult mai apreciate decât pizza pe care o comandam de obicei.

Sunt ușor și rapid de făcut, încât până pui masa, până îți pregătești celelalte treburi pentru întâmpinarea musafirilor sau a celor dragi care urmează să îți intre în casă, pidele sunt gata.

Nu este nevoie decât de puțină dorință și câteva ingrediente, pentru a face o gustare corectă și net superioară față de pizza din delivery. Așadar urmează lista ingredientelor și modul de preparare si cu siguranță, vor fi mult mai apreciate de către meseni!

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac bărcuțele cu mozzarella / pidele sărate, gen pizza?

Ingrediente aluat:

  • 350 g făină
  • 200-220 ml apă călduță în funcție de calitatea făinii
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare

Ingrediente pentru topping:

  • 250 g mozzarella baton dată le răzătoarea cu ochiuri mari
  • 200 g salam
  • Un pumn de măsline
  • 100 g porumb boabe din conservă bine scurs
  • 1-2 ciuperci feliate subțire

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • 1/2 cutie de roșii in bulion (200g)
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare aluat:

Punem drojdia cu sare și zahăr într-un castronel și o omogenizăm până obținem o pastă.

9F0D43C3-0921-4672-9675-E09926863F6B.jpeg

Punem făina intr-un castron, facem o gaură în mijloc, turnăm drojdia, apa și uleiul de măsline.

B0592B96-251B-457E-9BE5-1CA96C1B58EC.jpeg

Frământăm până obținem un aluat neted și elastic, care se desprinde de pe pereții vasului, semn că aluatul e bine frământat.

2A3F490D-9E66-47BB-A67F-5A22A201BDD4.jpeg

Ungem castronul cu o linguriță de ulei de măsline și punem aluatul, îl acoperim și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.

9ED7F223-65F9-495A-98D7-8CFA268A0AA6.jpeg

După dospire, pe un plan de lucru presărat cu făină împărțim aluatul în 8 bucăți egale, cărora le vom da formă de bile.

Mod de preparare pentru sos:

Punem roșiile în bulion într-un castron cu sarea, piperul, oregano, ulei de măsline și le mixăm cu ajutorul unui blender.

2A58DF2A-950A-4574-8945-AFE026E15975.jpeg