Aceste Batoane Dots cu brânză și jeleu de zmeură sunt amintirile plăcute ale copilăriei pe când părinții ne aduceau de la unguri aceste minunății. E drept ca pe vremea aia era doar brânza trasă în ciocolată, dar azi se găsesc și diferite arome.
Cu puține ingrediente și cu un mod de preparare foarte simplu și la îndemână tuturor vei reuși să faci un desert spectaculos de bun care va fi apreciat de întreaga familie.
Și cum brânza face casă bună cu zmeură și zmeură la rândul ei de această dată am ales să fac cu jeleu proaspăt de zmeură și au ieșit o nebunie.
Acum vă invit să rămâneți alături de lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron punem brânză, zahărul, zahărul vanilat și sarea.
Cu ajutorul unui mixer batem bine brânza până obținem o cremă nu foarte fină, ideea e să mai avem câțiva bulgărași de brânză. Cu cat mixați mai mult cu atât va deveni mai aerată și mai spumoasă și prin urmare greu de modelat.
Adăugăm untul topit și amestecăm cu o spatulă până compoziția devine uniformă.
Dacă aveți o formă de silicon cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă umpleți cu cremă de brânză până la baza acesteia. Dacă nu aveți forme de silicon puteți întinde o folie, turna cremă de brânză, faceți șanțul în mijlocul batonului și acoperiți după aceea cu brânzică. Rulați ușor și cu atenție. Dați la congelator.
Faceți incizii în mijlocul fiecărei forme de brânză cu coada unei lingurițe sau cu ceva care să vă permită acest lucru. Apoi umpleți șanțul făcut dar cu atenție să nu dea pe afară.
Veniți cu un alt strat de cremă de brânză și nivelați frumos astfel încât să obținem forma unui baton. Dăm la congelator peste noapte sau pentru minimum 4 ore. Nu vă faceți griji dacă se congelează, rămâne la fel după.
Topim ciocolata cu uleiul pe baie de aburi.
Scăldăm fiecare baton în ciocolată și le punem pe o tavă tapetată ori cu folie de prospețime ori cu hârtie de copt. Ciocolata se va întări imediat și aici va trebui să vă mișcați foarte repede.
Sunt gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.