Cei mai buni biscuiți crăpați cu Nutella, făcuți în casă, ciocolatoși și moi de ți se topesc în gură.
Eu îi fac mai mereu atunci când am chef să mănânc ceva dulce pentru că se fac foarte repede și sunt foarte delicioși. Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 24 de bucăți, îndeajuns pentru două persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))
Foarte ușor și simplu de făcut în comparație cu rezultatul final. Gustoși, crocanți la interior și ciocolatoși la interior cu umplutura de Nutella care curge bine din ei, mai ales atunci când sunt calzi și merg de minune atât la cafea, la desert sau de ce nu împachetați frumos și duși cadou cuiva drag, vă va mulțumi cu vârf și îndesat.
Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor, dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Combinăm făina, praful de copt și cacaua, le cernem și amestecați până se omogenizează.
Într-un bol mediu, bateți ouale cu zahărul/zaharul brun, extractul de vanilie și sarea, iar după ce și-a dublat volumul adăugați și uleiul.
Adăugați amestecul de făina in compoziția de oua și omogenizați bine.
Acoperiți aluatul și răciți-l timp de cel puțin 4 ore. Eu l-am lăsat peste noapte și au ieșit prefecți.
Preîncălziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetați 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă turnăm 24 de aveline egale. Din păcate am sărit peste fotografierea avelinelor, dar ca idee aceste aveline trebuie să iasă de dimensiunea unui ou de prepeliță. Le dăm la congelator pentru 20 de minute să se întărească.
Scoatem aluatul de la frigider și îl împărțim in 24 de bucăți egale. Formăm bile de marimea unei nuci și le facem o gară în mijloc cu ajutorul unei linguri de lemn.
Introducem jumătate din avelinele de Nutella.
Strângem ușor aluatul astfel încât să acoperim bine Nutella, dăm din nou forma bilei și să nu iasă afară la copt. După ce le terminăm pe acestea facem la fel și cu celelalte.
Tăvălim bine prin prin zahărul pudră.
apoi le punem câte 12 pe fiecare tavă cu hârtie de copt la distanță una de cealaltă de minimum 5 cm. Trebuie lucrați foarte repede să nu se înmoaie, dacă tot ați neglijat acest fapt puneți-i în congelator pentru câteva minute.
Coacem 10-11 minute, după care le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească în tava în care s-au copt.
Gata de servit, spor la treabă și poftă bună!