Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde cât și reci și se fac foarte ușor.
Probabil unul din primele preparate pe care le-am făcut în primul an de practică. Erau atât de apreciate în special la meniurile de evenimente, dar și în restaurant pe a la carte.
Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor puteți prepara cea mai bune gustare care poate fi servită atât caldă cât și rece, pe un platou alăturându alte preparate reci sau chiar pe unul cu fripturi.
Le-am făcut de atâtea ori și în cantități industriale, că la un moment dat nici nu mai aveam nevoie de cântar. Pot fi deasemeni făcute și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei și garantez că nu va da greș sub nici o formă cu această rețetă.
Acum nu îmi rămâne decât să vă invit a rămâne alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului super simplu de preparare care este explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea gustări calde click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Tăiem șunca cubulețe mici.
Punem toate ingredientele cu excepția uleiului într-un castron și frământăm până obținem o compoziție omogenă și ușor lipicioasă.
Facem o bilă pe care o împărțim în 4 bucăți. Fiecare bilă o facem un baton de grosimea degetului și tăiem bucăți de 10-12 grame fiecare.
Rulăm și dăm forma bilelor.
Încingem o tigaie cu ulei și punem biluțele la prăjit. Dacă este prea încins mai reduceți din temperatură și prăjiți 3-4 minute amestecând-le astfel încât să prindă o culoare uniformă.
Scoatem buletele cu ajutorul unei spumiere pe o tavă tapetată cu prosop de hârtie după care pot fi servite, așadar spor la treabă și poftă bună!