Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și la îndemâna tuturor.
De departe cel mai bun și mai gustos burek făcut vreodată de mine, cu foi făcute de mânuța mea, cu o brânză feta de calitate superioară, cremoasă și gustoasă din cale-afară!
Nu, nu este greu de făcut absolut deloc, aluatul se face în 10 minute, apoi la întins ia ceva timp dar merită orice efort. Doamne că și acum salivez numai gândindu-mă la el, fraged, crocant și plin de brânză.
Nu se compară nimic din ceea ce găsiți în comerț, ba chiar si cu cel făcut cu foi din cumpărat.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Ingrediente pentru uns foile:
Ingrediente pentru uns:
Mod de preparare pentru aluat:
Într-un castron punem apa, zahărul și drojdia pentru 10 minute.
Adăugăm sarea, treptat făina cernută și o Încorporăm cu ajutorul unei spatule până aceasta devine ineficientă.
Răsturnăm aluatul pe un plan de lucru presărat cu faină și dăm forma unei bile.
Împărțim aluatul în 15 părți egale și dăm forma unor bile pe același plan presărat cu faină.
Topim untul și îl amestecăm cu uleiul apoi punem într-o tavă adâncă.
Punem bilele de aluat pe care le înmuiem bine in amestecul de unt, apoi acoperim cu o folie de prospețime și lăsăm la odihnit pentru o oră.
Asamblare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Sfărmăm brânza feta și o dăm deoparte.
Ungem o tavă cu diametrul de 40 de cm cu amestecul de unt cu ulei.
Scoatem câte o bilă de aluat pe care o înmuiem bine în grăsimea din tavă și întindem cu ajutorul degetelor un dreptunghi cu dimensiunea de 35/20 cm. Distribuim brânza feta în partea de jos a aluatului și rulăm. Răsucim batonul obținut și punem în tavă.
Continuăm și cu celelalte bucăți de aluat și punem în continuarea capătului până terminăm tot aluatul și toată brânza. Ungem cu amestecul de gălbenuș cu lapte, presarăm semințele de susan negru și dăm la cuptorul preîncins pentru 55-60 de minute.
Scoatem afară, lăsăm să se tempereze după care putem tăia și servi. Spor la treabă!