Azi facem un alt tip de Caramel vegan fără zahăr, fără unt mult mai gustos și mai sănătos decât cel clasic cu zahăr.
Deși nu conține gram de zahăr caramelizat este un caramel foarte aproape de cel tradițional. Din doar cinci ingrediente iese un dulce de zile mari, de care te vei îndrăgosti iremediabil. Practic ai nevoie de un robot de bucătărie care să poată să facă față și să mixeze cum trebuie, dar dacă nu iese atât de fin, nu este nici o problemă.
Deși din această rețetă vă iese destul de mult, m-am gândit e nevoie să dublez cantitățile și bine am făcut că este atât de bun și de delicios încât sunt mândru de suparata mea de a mări cantitatea.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un robot puternic de bucătărie punem toate ingredientele și le mixăm la viteză mică până obținem o compoziție similară tocatului grosier. Apoi marin viteza la macin și mixăm până compoziția este fină și omogenă.
Laptele vegan recomand să fie pus 200 de ml prima dată și apoi câte puțin până obținem compoziția dorită.
Pudra de mesquite o găsiți la magazinele naturiste și este esențială pentru că are gustul caramelului și practic aceasta va fi cea care contează la gustul final!
Se pune în borcane sterilizate cu capac ermetic și se păstrează până la 3 luni într-un loc răcoros.
Spor la treabă si să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.