Chec de post glazurat, cu zmeură, portocale și migdale
Pfu, nici nu știu ce să scriu prima dată despre acest chec, că este aromat, că este pufos, că este răcoritor, că-i ușor de făcut, că este de post, nu știu, însă știu că are un gust demențial de bun! Din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, pot ieși niște lucruri minunate! Dacă nu as fii știut ce am băgat în compoziția acestui minunat chec, aș fii putut să jur că este făcut cu ouă, unt și lapte.
De câteva zile mă tot joc cu ingredientele pentru a vă oferi cele mai bune rețete pentru zilele de post ce tocmai și-au intrat în drepturi.
Așa a fost și astăzi când m-am apucat de această minunăție de chec, care fără nici o problemă poate concura cu unul de dulce.
Dar nu vă mai rețin prea mult, vă las să consultați lista ingredientelor după care să urmăriți modul de preparare și veți obține un chec de post excelent!
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.
Într-un castron amestecăm toate ingredientele uscate plus coaja de portocale.
Separat în alt castron punem ingredientele umede, zahărul, praful de sare, extractul de migdale și le amestecăm până se topește zahărul.
Punem ingredientele uscate peste compoziția de ingrediente umede și omogenizăm.
Turnăm jumătate din cantitatea de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și punem zmeura pe centrul acesteia.
Turnăm și cealaltă jumătate de compoziție peste zmeură, nivelăm și dăm la cuptor pentru 50-55 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt pentru 10 minute după care scoatem afară pe un grătar și lăsăm checul să se răcească.
Amestecăm zahărul pudră cu sucul de portocale și turnăm glazura deasupra checului rece. Lăsăm 1 oră să se întărească glazura.
Tăiem și servim la temperatura camerei. Simplu, rapid și cu un gust fenomenal. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tava de chec: 10/25 cm