Cheesecake cu fistic in stil Dubai

( 5 out of 5 )
Loading...
Cheesecake cu fistic in stil Dubai
  • 40 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Cheesecake cu fistic in stil Dubai este o reinterpretare luxoasă a desertului clasic. Poate include arome bogate de fistic, utilizarea ingredientelor premium și prezentarea sa sofisticată, adesea cu elemente decorative sau detalii de design care reflectă eleganța și extravaganta specifică Dubaiului.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Cheesecake-ul cu fistic în stil Dubai este un desert sofisticat și bogat, combinând mai multe straturi și texturi delicioase.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Bază de biscuiți zdrobiți amestecați cu Nutella sau cu o cremă de ciocolată similară, care formează o bază solidă și aromată pentru cheesecake.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

O cremă de brânză moale și bogată, adesea aromatizată cu vanilie sau alte arome delicate, care este turnată peste baza de biscuiți.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Cataiful prăjit cu unt și combinat cu crema de fistic pentru o textură ușor crocantă și un gust intens. Un strat bogat de ganaj de ciocolată, care poate fi întins uniform peste stratul de cremă de brânză sau poate fi folosit pentru decorare și pentru a adăuga o aromă intensă de ciocolată.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Această combinație complexă de ingrediente și texturi face din cheesecake-ul cu fistic în stil Dubai un desert deosebit de gustos și impresionant vizual.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Cum facem Cheesecake cu fistic în stil Dubai

Ingrediente pentru bază de biscuiți:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 80 g unt cu 80% grăsime
  • 100 g Nutella
  • 80 g fistic copt tăiat grosier

Ingrediente pentru cataiful cu fistic:

  • 300 g tăieței cataif
  • 70 g unt cu 80% grăsime
  • 500 g cremă de fistic cu minim 40% conținut de fistic, rețeta aici
  • 80 g pasta tahini

Ingrediente pentru ganajul de ciocolată

  • 300 g smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 300 g ciocolată cu 55% conținut de cacao

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 250 g smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35% grăsime la temperatura camerei
  • 550 g brânză grasă de vaci bine stoarsa cu minim 10% grăsime la temperatura camerei
  • 600 g cremă de brânză Philadelphia la temperatura camerei
  • 150 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 15 g gelatină alimentară
  • 75 ml lapte cu 3,5% grăsime

Ingrediente pentru finisat:

  • 30-40 g fistic tocat grosier

Mod de preparare pentru bază de biscuiți:

În bolul unui robot punem biscuiții împreună cu fisticul și mixăm până obținem o compoziție nisipoasă dar cu fisticul ușor grosier.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Adăugăm untul topit, Nutella și amestecăm bine până se omogenizează. Turnăm compoziția într-o tavă rotundă cu inel detașabil de 23-24 cm și nivelăm. Dăm la rece.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Mod de preparare pentru cataiful cu fistic:

Tăiem tăiețeii mărunt cam la 1 cm lungime, pot fi și mai scurți dar nu mai lungi.

Punem untul într-un vas încăpător și la foc mic prăjim tăieței astfel încât să se usuce bine și să devină crocanți dar și să obținem o culoare pal gălbuie. Nu avem nevoie să îi prăjim foarte tare pentru că se închide la culoare. Apoi îi lăsăm să se tempereze.

Ciocolată Dubai cu fistic

Peste compoziția temperată adăugăm cremă de fistic și pasta tahini. Amestecăm bine și dăm deoparte. Ar trebui să iasă ceva mai consistentă, să nu curgă. Așa că recomand ca în funcție de cremă de fistic folosită să o adăugați treptat!

Ciocolată Dubai cu fistic

Turnăm imediat peste stratul de biscuiți și nivelăm, dăm din nou la rece.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Mod de preparare pentru ganajul de ciocolată.

Într-o crăticioară punem smântâna la înfierbântat, când ajunge în punctul de fierbere, oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute apoi amestecăm până compoziția devine omogenă.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Turnăm jumătate din compoziția de ganaj peste stratul de cataif cu fistic, nivelăm și dăm din nou la rece.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Mod de preparare pentru crema de brânză:

Punem la hidratat gelatina în lapte pentru 10 minute.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Într-un bol punem brânza dulce de vaci, zahărul și extractul de vanilie. Mixăm bine cu ajutorul unui robot de bucătărie până compoziția devine cremoasă.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Adăugăm crema de brânză, smântâna și mixăm până se omogenizează.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Topim gelatina pe bani Marie sau la microunde și o adăugăm în compoziția de brânză, apoi amestecăm energic cu ajutorul unei spatule ca să se distribuie uniform.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Imediat turnăm peste ganaj și nivelăm.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Turnăm și ganajul rămas peste crema de brânză, nivelăm din nou și distribuim fisticul grosier pe margine. Dăm la rece până a doua zi.

Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Rezultatul final este de excepție și musai trebuie să îl încercați!
Cheesecake cu fistic in stil Dubai

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password